Recept: zomerse couscoussalade - GlowofbeautyGlowofbeauty

10 juli 2014

recept frisse couscous salade

Het is volop zomer, en wat mij betreft horen lekkere, frisse salades daar dubbel en dwars bij! Het recept voor de salade die ik vandaag met jullie deel is al enkele tijd een succesnummer in ons gezin, en het is elke keer weer feest als deze salade op tafel staat. De frisse munt, de knapperige paprika, en de aardse bietjes vormen samen een heerlijke combinatie, en ik kon het dan ook niet laten om deze verfrissende maaltijdsalade met jullie te delen!

Ik denk dat dit toch wel één van mijn favoriete salades is. De verschillende ingrediënten passen erg goed bij elkaar doordat ze allemaal een andere ‘smaaksensatie’ hebben, en verschillend zijn qua structuur. De munt is lekker fris, de paprika is knapperig, de bietjes smelten haast in je mond, en de couscous zorgt voor een stevige, vullende basis.

Bij deze salade hoort ook een erg lekkere Arabische yoghurtsaus. De saus is easy peasy om te maken, maar hij voegt wel echt wat extra’s toe, dus vergeet die er niet bij te serveren!

Ingrediënten couscoussalade voor 4 personen

– 300 gram couscous
– 500 gram gekookte bietjes
– 150 gram feta
– 600 milliliter water
– 1 groentebouillonblokje
– 2 gele paprika’s
– 1 bosje bosuien
– 5 takjes munt
– 1 limoen

Voor de Arabische yoghurt

– 500 milliliter Turkse yoghurt
– 200 gram gedroogde abrikozen
– 1 eetlepel honing
– 100 gram pistachenoten

gezonde couscous salade bietjes

De couscoussalade

1. Doe de droge couscous in een kom. Breng het water met het bouillonblokje aan de kook, en schenk het kokende, kruidige water over de couscous. Dek de kom af met een bord en laat dit zo’n 10 minuten staan, totdat de couscous al het vocht heeft opgenomen.

2. Snijd de bietjes, de paprika en de feta in blokjes en de bosui in ringetjes. Haal de blaadjes van de takjes munt af, en snijd ze in dunne reepjes.

3. Meng in een grote kom de bietjes, de feta, de paprika, de bosui, de munt en de couscous door elkaar. Eventueel kan je er nog een scheutje olijfolie doorheen doen.

4. Halveer de limoen en knijp boven de salade het sap eruit. Om de salade nog wat op smaak te brengen is het lekker om er wat zout en peper doorheen te doen.

De Arabische yoghurt

1. Rooster de pistachenootjes met een klein drupje olie 2 minuten in een koekenpan.

2. Snijd de abrikozen in kleine blokjes, en meng in een kom de yoghurt, de honing, de abrikozen en de pistachenoten door elkaar. Alles is nu ready to serve!

recept zomerse couscous salade

Ah, ziet dit er niet super lekker en vrolijk uit? Ik vind van wel! Het is trouwens ook een ideaal recept om te maken voor een picknick of voor een American ‘bring-your-own-food’ party, je kunt de salade namelijk al 1 of 2 dagen van te voren maken.

Ben jij ook zo gek op zomerse salades? Wat is jouw favoriet?

Liefs Anniek

10 comments on “Recept: zomerse couscoussalade”

    10 juli, 2014

    Ziet er heerlijk uit!


    10 juli, 2014

    Heb wel eens couscous gegeten, en ook couscous salade vooral de salade viel me tegen maar op de een of andere manier ben ik nog steeds heel benieuwd naar deze!


    10 juli, 2014

    Het ziet er echt super lekker uit ^^


    10 juli, 2014

    Dit is echt iets om mee uit te pakken op een bbq ofzo! Wat een prachtig kleurtje ;)


    10 juli, 2014

    Dat ziet er heerlijk uit! Echt al een plaatje om te zien! Dit ga ik onthouden :).


    10 juli, 2014

    Ziet er heerlijk uit, yum!


    10 juli, 2014

    Ziet er heel lekker en mooi uit!!


    10 juli, 2014

    Wat een leuk recept! Ben alleen totaal geen fan van bietjes, maar ik wil wel binnenkort eens een couscous salade maken!


    11 juli, 2014

    Oeh, dit ziet er lekker uit zeg! Ik ben dol op couscous, lijkt me heel lekker om een keer te maken met bietjes. Ik sla dit receptje zeker even op! Liefs, Nicole


    15 juli, 2014

    Ziet er heerlijk uit! X