Recept: Easy chocolate chip cookies - GlowofbeautyGlowofbeauty

27 maart 2014

Recept chocolate chip cookies havermout

Morgen heb je een high tea, en iedereen die komt zou wat meenemen, lekker op z’n Amerikaans. Maar shit, het is nu al 10 uur ’s avonds, en nog steeds heb je niks gemaakt, het is er helemaal bij in geschoten vandaag! Geen idee wat je moet maken? Ik los het voor je op, want deze koekjes vind iedereen lekker, zijn super makkelijk om te maken en veel tijd hoef je er niet voor uit te trekken!

recept Chocolate chip cookies

Dit zijn de laatste tijd echt mijn go-to koekjes. Ik bak denk ik wel zo’n drie keer in de week iets lekkers, en als ik niet veel tijd heb maar wel zin heb in iets écht lekkers, dan maak ik deze koekjes. Het is echt een pure verwennerij om deze koekjes te eten, ze zijn lekker chewy van binnen, en knapperig van buiten. Door de havermout die in de koekjes zit heb je na het eten van dit koekje ook echt het gevoel dat je wat gegeten hebt, en heb je niet zo’n ‘leeg’ gevoel als bij het eten van bijvoorbeeld een Cracotte cracker om maar even wat te noemen.

Het mooie van deze koekjes is, is dat je eindeloos kan variëren met de vulling ervan. Je hebt wel een aantal basisingrediënten, maar daarbuiten kan je erin stoppen wat je wilt. Het oorspronkelijke recept van deze koekjes komt van www.dooreten.com, en zij gebruikt pure chocolade en noten als vulling. Maar is er ook iemand bij het gezelschap die geen chocolade lust? (Ondenkbaar, maar praktisch niet onmogelijk, mijn moeder lust geen chocolade :O) Dan laat je de chocolade gewoon weg en voeg je rozijnen of cranberry’s toe! Juist zin in een overload aan chocolade? Doe er dan twee eetlepels cacaopoeder bij. En zo kan je blijven variëren, waardoor de koekjes nooit gaan vervelen!

chocolade koekjes havermout recept

Wat heb je nodig?

– 100 gram bloem
– 50 gram havermout
– 75 gram boter
– 60 gram bruine basterdsuiker
– 50 gram witte suiker
– 1 ei
– 80 gram gehakte chocolade (of kant-en-klare chocoladechips, nog makkelijker)
– Een handje noten of rozijnen, of een mix ervan
– 1/4 theelepel zout
– 1 theelepel bakpoeder
– 1 theelepel vanille-extract

1. Verwarm de oven voor op 170 graden, of op 150 graden op de hetelucht-stand.

2. Mix de boter met de suiker tot een romig mengsel. Voeg daar het ei aan toe en mix het goed door.

3. Vanaf nu is het heel simpel, gooi alle ingrediënten erbij en meng het tot een licht plakkerig deeg. Dit gaat wat mij betreft het makkelijkst door alles eerst met een houten lepel door elkaar te roeren, en daarna alles nog kort tot een samenhangend deeg te kneden.

4. Bekleed een bakplaat met bakpapier en rol met je handen kleine balletjes. Leg die balletjes met een paar centimeter afstand naast elkaar, want bij het bakken lopen de koekjes nog een heel stuk uit.

5. Bak de koekjes ongeveer 12-17 minuten. De koekjes zijn klaar als de randjes een heel klein beetje bruin beginnen te kleuren. Denk er wel om dat de koekjes bij het afkoelen nog een stuk harder zullen worden, het maakt dus helemaal niet uit als ze nog redelijk zacht zijn als ze uit de oven komen.

Binnen 10 minuten ben je klaar met het deeg, wat dat betreft is het dus echt een easypeasy en super snel recept! Ik ben echt gek op deze koekjes, en iedereen aan wie ik ze heb laten proeven vind ze heerlijk, het proberen echt wel waard dus!

Wat zijn eigenlijk jouw favoriete koekjes?

Liefs Anniek

7 comments on “Recept: Easy chocolate chip cookies”

    27 maart, 2014

    Ziet er goed uit.


    27 maart, 2014

    Oeh dat klinkt en ziet er heerlijk uit! :)


    27 maart, 2014

    Delicious! Zo ziet het eruit! Ik wil ze eigenlijk meteen gaan maken nu, haha.


    27 maart, 2014

    Klinkt lekker! Met chocolatechip koekjes kan je nooit iets verkeerd doen ;)


    28 maart, 2014

    Dankjewel voor dit recept! Het ziet er heerlijk uit en ik ben van plan om het eens te proberen in de komende vakantie…


    28 maart, 2014

    Wat een leuke koekjes! Ze zien er heerlijk uit :)


    Yvette
    29 maart, 2014

    Klinkt echt superlekker!
    Ik ga ze morgen maken, heb net alvast de chocolade fijngehakt. :)
    Liefs