RECEPT: DE PERFECTE SPAGHETTI CARBONARA - GlowofbeautyGlowofbeauty

20 september 2017

Ik sta te popelen om dit recept met jullie te delen, jihoee! Hoewel de ingrediënten en bereiding van deze Spaghetti Carbonara ontzettend simpel zijn, zit het gerecht vól smaak en is het ontzettend lekker romig en kazig. Ik deel meer foto’s en het recept met je, kijk mee!

Spaghetti Carbonara

Ik sta er altijd voor open om nieuwe gerechten te maken en proeven. Hoe meer dingen ik uit kan proberen, hoe leuker!

Afgelopen week stond ik met mijn zus in de keuken en leerde ze me hoe je een perfécte Spaghetti Carbonara kan maken. Iets wat mij tot dan toe nog nooit was gelukt. Mijn eigen uitprobeersels waren altijd of té romig en vet, of te smakeloos en eentonig. Maar deze… Oh man. Romig, maar niet té romig en vol van smaak. HEERLIJK!

Ik ben dus ontzettend enthousiast nu ik dit recept met jullie kan delen! Let’s go!

Wat heb je nodig voor 1 persoon?

  • 90 gram spaghetti
  • 25 gram parmezaanse kaas + extra om er overheen te strooien
  • 2 eieren (je hebt alleen het eigeel nodig)
  • 50 gram spekjes
  • zwarte peper

Als je nog groenten toe wil voegen:

  • 100 gram champignons, in plakjes
  • 150 gram broccoli, in roosjes

Wat moet je doen?

  • Kook de spaghetti al dente, beetgaar. Giet de spaghetti daarna af en laat het schrikken in koud water.
  • Bak ondertussen de spekjes in een koekenpan in hun eigen vet. Bak de spekjes lekker lang en schep ze regelmatig om, zodat ze gelijkmatig bruin worden. Als de spekjes klaar zijn, meng je ze door de beetgare spaghetti heen.
  • Scheid de twee eieren. Je hebt alleen het eigeel van de eieren nodig. Meng het eigeel in een kommetje met de parmezaanse kaas en flink veel peper.
  • Meng het eimengsel met de spaghetti. Roer de spaghetti stevig door, zodat het eimengsel weinig kans heeft om te stollen.
  • Schep de spaghetti op een bord en strooi er nog wat parmezaanse kaas overheen.

Op deze manier maak je de Spaghetti Carbonara. Als je er ook nog groente bij wilt eten, kook dan de broccoliroosjes in 3 á 4 minuten gaar en bak de champignons. Roer de champignons door de spaghetti en serveer de broccoli er los bij.

Je ziet het: het recept is heel simpel, je moet alleen even goed opletten welke stappen je wanneer uitvoert. Het resultaat is een heerlijke kazige spaghetti. Probeer ‘m eens een keertje!

Heb jij weleens Spaghetti Carbonara gemaakt?

Liefs Anniek

 

5 comments on “RECEPT: DE PERFECTE SPAGHETTI CARBONARA”

    20 september, 2017

    Yum, looking good!


    20 september, 2017

    Omnom, ik krijg honger; echt m’n favo gerecht ooit!


    20 september, 2017

    oeh jummy! leuk dat je het met broccoli gecombineerd, het lijkt zo apart, haha.


    20 september, 2017

    OH lekker zeg ik krijg gelijk honger


    21 september, 2017

    Wauw! Dat ziet er echt zo heerlijk uit!!! Ga ik zeker eens proberen :)