De komende week eet ik groene brinta met gummybeertjes...Glowofbeauty

21 augustus 2016

ontgroening anniek backpack

De komende week wordt verschrikkelijk. En tegelijkertijd waarschijnlijk ook wel lichtelijk hilarisch. Groene brinta met gummybeertjes eten, afgebeuld worden op het sportveld, weinig slapen, maar hopelijk ook heel veel gezelligheid… Ik vertel je in dit artikel wat meer over mijn plannen! ;)

Ontgroening

Ik kan me voorstellen dat je bij de inleiding van dit artikel misschien enigszins verbaasd opkeek. Want eerlijk is eerlijk: de hele week ranzig voedsel eten en jezelf laten uitputten klinkt niet heel aantrekkelijk. En toch zijn dit de vooruitzichten van mijn komende week. Jippie. not

Zoals je misschien wel weet heb ik dit jaar mijn examens voor het VWO gehaald en ga ik in september beginnen aan mijn studie Communicatiewetenschappen. Ik heb er heel veel zin in! Maar, naast de inschrijving voor mijn studie, heb ik me ook bij iets anders ingeschreven… Namelijk bij een studentenvereniging!

Het lijkt me heel tof om naast mijn studie ook lekker veel mensen te leren kennen, goede vriendschappen op te bouwen en leuke en gekke dingen te doen. Daarom heb ik me ingeschreven bij een studentenvereniging, na er heel veel goede verhalen over gehoord te hebben én er een kijkje te hebben genomen. En nee hoor, don’t worry: de vereniging waar ik me bij heb ingeschreven is echt geen pure zuipvereniging ;) Daar zou ik me ook niet helemaal thuis voelen denk ik…

havermoutpap krekels klein

Spannend

Maar, de ontgroening bij die vereniging, daar is niet aan te ontsnappen. Voor degenen die niet precies weten wat een ontgroening is: het is een week waarin alle aankomend leden van de vereniging ‘ingewijd’ worden als lid. In die week moet je vaak allemaal gekke, en soms ook wel zware dingen doen.

Je hoort weleens hele nare verhalen van ontgroeningen, maar gelukkig zijn ze bij de vereniging waarbij ik me aan ga sluiten wel gewoon respectvol naar jou als aankomend lid, en wordt je er vooral fysiek afgebeuld in plaats van mentaal. Dat is wel fijn om te weten. Ik had eigenlijk alvast even wat work outs moeten doen om te trainen ;)

Morgen begint de ontgroening, en die zal een kleine week gaan duren. Als ik wat minder aanwezig ben op social media: dat is dus omdat ik dan ontgroend wordt.

Wish me luck…

Liefs Anniek

 

15 comments on “De komende week eet ik groene brinta met gummybeertjes…”

  Janne
  21 augustus, 2016

  Veel succes haha! Bij welke vereniging ga je? Ik moet tijdens mijn intro ff kijken of ik bij een vereniging ga, maar denk eerder bij een studie vereniging dan bij een studenten vereniging :)

  Anniek
  21 augustus, 2016

  Ah dankjewel Janne! Ik ga zelf bij NSU :) Want ga jij ook studeren in Utrecht? Ben benieuwd waar je bij gaat!

  Janne
  22 augustus, 2016

  Leuk! Nee ik ga in Amsterdam studeren :)


  21 augustus, 2016

  Heel veel plezier deze week!!


  21 augustus, 2016

  Oh wat naar voor je, hahah. De ontgroening is een van de voornamelijke redenen dat ik niet bij een studentenvereniging wil.

  21 augustus, 2016

  Hahaha same! Benieuwd bij welke vereniging je lid gaat worden. In Utrecht heb ik wel heftige dingen gehoord over sommige verenigingen ;’)

  Anniek
  21 augustus, 2016

  Ja klopt, er zijn echt verenigingen die een behoorlijk heftige ontgroening doen! Ik ga bij de NSU, daar valt het relatief wel mee als het goed is :)


  21 augustus, 2016

  Haha, daar had ik echt nog nooit van gehoord, heel veel plezier/succes ;)!


  21 augustus, 2016

  Wat ontzettend grappig die ontgroening ik wens je succes en zal voor je duimen!


  21 augustus, 2016

  Oooo wat spannend! Heel veel succes en plezier!


  21 augustus, 2016

  Ik wilde inderdaad al zeggen: het wordt vast wel even afzien maar ik denk dat het qua vernederen etc. wel meevalt en dat ze je best wel met rust laten als je er even helemaal doorheen zit. Gelukkig duurt het niet héél lang (soms hoor je 12 dagen, uuh….) maar veel succes en hopelijk heb je ook een klein beetje plezier!


  21 augustus, 2016

  Zo’n ontgroening lijkt me nog steeds niets, maar ik hoop dat je wel een hele leuke week hebt.


  21 augustus, 2016

  Hahaha, heel veel succes! Nee, geniet er van! Tof dat je je bij een studentenvereniging hebt aangesloten. Ben benieuwd naar de verhalen :)


  21 augustus, 2016

  Haha, jaaa, ik heb het ook deze week en ga ook bij Navigators, maar dan de Groningen-variant :) Succes!


  22 augustus, 2016

  Oeh, nou klinkt al aardig leuk zeg. Succes d’r mee! Ben benieuwd naar je verhalen. XX