New in / vintage aktetas - GlowofbeautyGlowofbeauty

30 december 2014

vintage aktetas

Zie hier mijn nieuwe tas, waar ik echt ónwijs blij mee ben! En het is niet zomaar een tas, geen doodnormale tas uit een doodnormale winkel, nee: er zit een verhaal achter. Kijk maar mee.

Je kan je de post van ongeveer een half jaar terug misschien nog wel herinneren, waarin ik mijn nieuwe tas liet zien. Ik had op dat moment hard een nieuwe schooltas nodig, en had mijn ogen eigenlijk gericht op een Longchamp tas. Tot ik een véél goedkopere fake Longchamp bag tegen kwam bij de Scapino: ik liet me overhalen.

Een half jaar heeft die tas het uitgehouden. Inmiddels is het hengsel half gescheurd en is de tas nauwelijks meer bruikbaar. Logisch natuurlijk, als je een tas koopt bij de Scapino hoef je niet de hoogste kwaliteit te verwachten.

vintage winkel

 

Dus. Het werd weer tijd voor een nieuwe. En deze keer het liefst eentje met een wat betere kwaliteit, een die het langer uit gaat houden dan een paar maanden. Toen ik met mijn moeder vorige week een dagje naar Amsterdam was, schoten we meteen raak.

Misschien ken je de winkel ‘Episode’ wel. Deze vintage winkel zit maar in een paar steden, waaronder in Amsterdam, in de 9 straatjes. (een ongelooflijk leuk buurtje!) Ik vind het altijd wel grappig om eens wat rond te kijken in vintage winkels, vaak vind je er de gekste en grappigste items, allemaal uit vroegere tijden. Iets kopen doe ik er niet vaak, maar wel leuk dus om lekker in rond te snuffelen.

aktetas vintage

Tot vorige week. Toen ik binnenstapte in de Episode viel mijn oog meteen op alle leren tassen die boven de rekken op een plankje stonden. Er stonden vooral van die grote, leren tassen die nog het meeste leken op een weekendtas. Ook zat er af en toe: zo’n grote hutkoffer tussen. Ik legde meteen de link ‘oude leren tassen –> schooltas voor mij?’. En ja hoor, na even zoeken zag ik een heel rijtje van die oude aktetassen staan, waar ik uiteindelijk deze bruine variant van gekocht heb!

lederen aktetas

Het is echt zo’n authentieke, old school, leren tas. Zo’n tas waar je de laatste tijd steeds meer zakenmannetjes mee ziet lopen. Ik houd wel van dat stijltje.

De tas is gemaakt van echt leer, en is heel stevig. Hij voelt haast aan als onverwoestbaar, wat misschien ook wel een beetje zo is, aangezien hij het al jaren vol heeft gehouden bij iemand anders. Ik vraag me dan altijd af wat zo’n oud item al allemaal heeft meegemaakt. Van wie is hij geweest? Een man, een vrouw? Waar werd ‘ie voor gebruikt, en waar is hij allemaal al geweest?Vintage items hebben altijd zoiets mysterieus…

Wat ook fijn is, is dat hij lekker groot is. Ik heb vaak veel boeken om mee naar school te nemen, en die laptop + hoes is ook niet klein. Hier past alles gelukkig makkelijk in.

En nog een pluspunt: hij kostte maar 35 euro! Dat vind ik niet veel voor een stevige, kwalitatief goede tas van echt leer. Het enige wat hier kapot aan zou kunnen gaan in de komende jaren, dat zijn de stiksels. Maar daar hebben we een schoen/tassenmaker voor :)

Yes, ik ben super happy met deze vintage tas! Hij is mooi, kwalitatief goed, en gewoon super tof :) Wat vind jij ervan, en koop jij weleens vintage items?

Liefs Anniek

(P.S. Deze week nog komt er een outfitpost online waarin ik deze tas ook draag!)

36 comments on “New in / vintage aktetas”

  30 december, 2014

  Wat mooi geschreven, heb je post met plezier gelezen!
  Ik zou ook erg benieuwd zijn naar het verhaal achter de tas. Zou het niet schattig zijn als bij de vintage voorwerpen een kleine notitie stond met wat informatie erover? :)
  De tas is zeker een mooie aankoop! Veel plezier ermee!

  x, Marky
  http://www.mypinkboudoir.eu

  Anniek
  30 december, 2014

  Ah ja, dat is echt een goed idee inderdaad! We zouden het eindelijk eens voor moeten stellen :)


  30 december, 2014

  Mooi! Ik heb ook zoiets. Ik heb trouwens ook eens een mooie leren tas gekocht met een liefdesbrief erin van een minnares. Ook leuk.! ;)


  30 december, 2014

  Wauw, dit is een echt een gaaf model en ook nog ontzettend tijdloos. Dit tasje past altijd! =)


  30 december, 2014

  Wauw, hele leuke tas! X Minale


  30 december, 2014

  Ik vind hem ook echt enorm leuk!


  30 december, 2014

  Oh wauw ik vind `m echt super leeeuk! Waarom hebben ze hier nou niet zulke winkels: (


  30 december, 2014

  Wauw!! Hij is echt prachtig! De 9 straatjes zijn leuk he! :) Liefs


  30 december, 2014

  Ik hou ook wel van dit soort tassen en zeker als er een hele geschiedenis achter zit. De suggestie van Marky vind ik ook wel héél leuk, vintagestories.


  30 december, 2014

  Leuk! Fijn dat je er zo blij mee bent.
  Ik ging vroeger graag bij de Kringloop kijken, maar tegenwoordig niet zo graag en vaak meer. Alles wordt steeds duurder en de pareltjes worden er al uitgevist door de medewerkers zelf.
  Vroeger heb ik wel eens een Longchamp pliage rugzakje gekocht voor 1 euro!


  30 december, 2014

  Wat een gave tas! Deze zou ik graag willen hebben ;-) Ik ben leerkracht en moet dagelijks schriften, boeken, etc. meenemen van en naar mijn werk.


  30 december, 2014

  Wat een koopje! Ik heb ooit zo’n tas gekregen van mijn moeder. Alleen dat zit geen hengsel aan :(


  30 december, 2014

  Wauw hij is echt prachtig! En 35 is zeker helemaal niet duur voor zo’n tas! Mooie foto’s ook zo in de sneeuw hih. Ik ben erg benieuwd naar je outfits ermee!


  30 december, 2014

  Oh wat is die mooi! I love vintage tassen haha.


  30 december, 2014

  Wat een geweldige tas! Ik ben twee keer naar Vintage per Kilo geweest, dat is ook heel leuk, de truien die ik toen kocht draag ik wel veel! :) Als ik weer eens in Amsterdam kom ga ik zeker even kijken! X


  30 december, 2014

  Precies mijn schooltas van vroeger. Het was op onze school verplicht een leren schooltas te hebben. Dus iedereen had er zo een :) helaas hadden we geen benul van het feit dat ze vintage zouden worden en kalkten we ze met stift vol met handgeschreven boodschapjes (ook erg vintage nowadays)


  30 december, 2014

  Ik heb ook zo’n tas. Voor het middelbaar kreeg ik een boekentas en het was zo’n leren, enkel zullen der een paar jaloers zijn geweest ofzo en ik vond ze terug met twee zakken doorcutterd. Nu is het een en al weer mode en heb er op zo’n braderij eentje op de kop kunnen tikken. Maar deze is meer zo’n soort reistas. Ik vind zo’n zakken best leuk!


  30 december, 2014

  De episode is geweldig & je tas is so pretty!


  30 december, 2014

  Wat een gave tas!


  30 december, 2014

  Wauw! Wat een prachtige tas!


  30 december, 2014

  De tas is echt heel erg leuk! Ik vind van die wat oudere aktetassen sowieso altijd wel iets hebben. xx


  30 december, 2014

  Wauw, gave tas! En voor die prijs, nice (: In Rome waren al die vintage tassen veel duurder, haha…

  Anniek
  30 december, 2014

  Haha ja, inderdaad, superblij ook dat ik er hier eentje tegenkwam die 10 keer zo goedkoop was :)


  30 december, 2014

  Super mooie tas! Hier ga je zeker erg veel plezier van hebben, ben benieuwd naar de outfit post :)


  30 december, 2014

  Wat een super leuke blog, ik kom erg vaak ik kom erg vaak in de Episode in Utrecht, je slaagt daar echt bijna altijd :)


  30 december, 2014

  Zo’n tas is inderdaad mooi! Zelf doneer ik wel spullen aan de kringloopwinkel, maar ze hebben er nooit iets leuks. Misschien dat ik in een grotere plaats moet gaan kijken.


  30 december, 2014

  Oeh, Nice!! Echt een hele mooie tas, ook makkelijk te combineren met veel verschillende outfits. Xx


  30 december, 2014

  Oooh, prettyyy


  30 december, 2014

  Wat een mooie! Ik heb ook altijd graag zo’n tas gehad maar meestal zijn ze ook vrij duur, wat was die van jou goedkoop!

  Anniek
  30 december, 2014

  Ja, echt een koopje! Er lag nog een hele rits soortgelijke tassen, dus mocht je nog op zoek zijn… :)


  30 december, 2014

  Ah super gaaf! Ik wil binnenkort ook echt eens langs gaan bij de Episode! Leuk om te zien dat je blogt, ik heb bij je zus in de klas gezeten. Wat is de wereld toch klein! Ik volg je nu via bloglovin’!

  Anniek
  30 december, 2014

  Haha, wat grappig, leuk zeg! En bedankt dat je me volgt, lief :)


  30 december, 2014

  Wat een mooierd!


  31 december, 2014

  Ohh, die is mooi! Ik ben nog op zoek naar zoiets :)


  2 januari, 2015

  Wat een mooie tas :) heel gaaf! En je maakt prachtige foto’s!


  Danique Hekkelman
  14 januari, 2015

  Wat een onwijs gave tas!
  Staat er toevallig ook een merk in vermeld?