MUA Smokin palet - GlowofbeautyGlowofbeauty

25 mei 2014

MUA smokin palette review

Een paar maanden geleden kregen we het te horen: het make-up merk MUA komt naar Nederland om ons hier te verblijden met leuke producten voor kleine prijsjes. Heel toevallig won ik vlak daarna bij de Gloriousladies een paletje van MUA. Dit palet zit vol met allerlei spannende kleuren, en vandaag review ik hem!

Ik heb zelf nog niet de tijd genomen om te kijken wat voor producten van MUA ze allemaal verkopen bij de Kruidvat, de Kruidvat bij mij in de buurt verkoopt namelijk geen MUA. Ik heb er al wel uitgebreid kennis mee kunnen maken toen ik vorig jaar in de zomervakantie naar Schotland ben geweest. En o, daar heb ik me al eens flink hebberig kunnen laten maken door hun producten. :) Nu gebruik ik al maanden hetzelfde wenkbrauwpotlood van MUA dat ik daar gekocht heb, ik vind hem heel erg fijn. Ik ben benieuwd of dit palet ook van zo’n goede kwaliteit is!

Review MUA eyeshadow palette swatch

eyeshadow palette MUA smokin

Review MUA smokin eyeshadow palette

Als ik de kleuren zie lijkt het me een heel handig all round paletje. Er zitten kleuren van alle soorten en maten in: mat, glanzend, felgekleurd en rustige tinten, en donkere en lichte kleuren. Echt paletje voor ieder wat wils.

Waar ik pas na een paar keer goed kijken achter kwam, is dat het palet ook nog een oogpotlood bevat! Superhandig, want zo wordt het echt een reisproof paletje, waar je van alles mee kan. Tenminste, als de kwaliteit een beetje oké is. Meteen swatchen dus!

swatches MUA eyeshadow palette smokin

Wauw, één bommetje pigment, niet te geloven! De verschillende oogschaduws geven heel veel kleur af, zelfs de matte kleuren! Je hoeft slechts 1 keer met je vinger over de oogschaduw te gaan om het bovenstaande resultaat te krijgen.

De kleuren hebben wel allemaal een hele verschillende structuur. Sommige kleuren zijn best wel brokkelig, vooral de matte kleuren. De glanzende oogschaduws zijn weer wat harder, waardoor je minder fall out krijgt dan met de matte kleuren. Met allebei is prima te werken, als je maar een beetje voorzichtig doet.

mua eyeshadow palette smokin swatches

Om de kleur en de textuur van de oogschaduw nog beter te laten zien heb ik ze ook nog van wat dichterbij gefotografeerd. Van links naar rechts:

Glory is een matte, crème witte highlighter met prima pigment.

Boudoir is een matte oogschaduw die op zich goed pigment heeft, maar die je niet zo goed ziet doordat hij huidskleurig is.

Ghost is een mooie glanzende oogschaduw, die een beetje tussen bruin en grijs in zit.

Fantasy is een matte donkerbruine kleur met veel pigment.

Mythical is een matte oogschaduw in een mooie, intense, zwarte kleur!

smokin MUA Eyeshadow palette swatches

Broken is een lichtbruine kleur met glans.

Icon is een prachtige paars/aubergine-achtige kleur. Deze kleur kom je niet zo vaak tegen, maar ik vind hem top!

Unleash is een hele aparte blauwe kleur met glans. De ondertoon van deze kleur is een beetje grijzig, en de kleur ‘er bovenop’ is blauw, een mooie en bijzondere combi.

Chaos is een goed gepigmenteerde donkergroene kleur met shimmers, die ook een grijzige ondertoon heeft.

Wicked is een glanzende, metaalachtige grijze kleur.

Ooglook met paarse oogschaduw

how to ooglook paarse oogschaduw

ooglook paarse oogschaduw

Natuurlijk kon ik het niet laten om er meteen een beetje mee te experimenteren, dus deed ik wat oogschaduwbasis op, pakte een stel kwasten erbij en ging aan de slag!

Ik besloot om de paarse kleur als basiskleur te gebruiken, en daarbij een aantal bijpassende kleuren uit te zoeken. Dat werden de lichste, matte kleur, de grijs/bruine kleur met glans uit de bovenste rij en de mat zwart. Mijn kwast pakte de kleuren goed op, en tegen mijn verwachting in had ik nauwelijks last van fall-out! Sommige kleuren zijn best wel brokkelig, dus ik verwachtte na afloop allemaal ‘kruimels’ oogschaduw onder mijn ogen te hebben, maar dat viel mee dus.

Ik heb de look de hele dag op gehouden, en hij hield het goed uit. Dit komt natuurlijk ook deels door de basis die eronder zit, maar het ligt ook zeker aan de kwaliteit van de oogschaduw. Ook het oogpotlood is de hele dag steevast op dezelfde plaatst gebleven.

Ik kan je het palet zeker aanraden, vanwege de goede pigmentatie en de lange houdbaarheid op je ogen. Ik weet niet of het palet ook in Nederland verkocht wordt, maar in ieder geval kan je hem wel bestellen op de site van MUA.

Heb jij al iets uitgeprobeerd van het merk MUA?

Liefs Anniek

12 comments on “MUA Smokin palet”

  Petra
  25 mei, 2014

  Ik ben behoorlijk onder de indruk van dit Palette, echt bij iedere tint die dit palette bevat is het pigment gewoon heel erg goed….Ik heb nog niets van Mua geprobeerd, maar zodra ik in de buurt ben van een kruidvat waar ze het verkopen, schiet ik zeker even naar binnen om de Mua collectie te bekijken…


  25 mei, 2014

  Oh, wat een super mooi palette, handig dat er een oogpotloodje bij zit, inderdaad heel handig voor op vakantie! De pigmentatie ziet er geweldig uit, en wat een prachtige ooglook heb je gemaakt!


  25 mei, 2014

  Mooi palette is dit!


  25 mei, 2014

  Wauw, heel mooie kleuren!
  Ben vooral fan van de bovenste rij :-)
  Prachtige ooglook heb je ermee gemaakt!
  Fijn weekend nog xx


  25 mei, 2014

  Wauw, prachtige pigmentatie inderdaad!!


  25 mei, 2014

  Super mooi palette!!


  25 mei, 2014

  Wauw, heb lang zitten twijfelen over het palette maar nu ik het zo zie ga ik hem zeker aanschaffen! Heel mooi


  25 mei, 2014

  wauw wat ene prachtig palette en een super leuke look heb je gemaakt!


  26 mei, 2014

  Wat een prachtige kleuren bevat dit palette! :-)


  26 mei, 2014

  Wat een beauty zeg. Ik ga hem ook kopen hihi. Mooie look heb je er ook van gemaakt <3 Ik ga je volgen op bloglovin, je hebt een hele leuke blog. liefs x


  27 mei, 2014

  Dit palet kende ik nog niet, wat een mooie kleuren zeg!


  9 juni, 2014

  Erg mooie pigmentatie!