MUA Eyebrow Kit & Tinted Brow Mascara - GlowofbeautyGlowofbeauty

24 maart 2015

mua eyebrow kit

Anderhalf jaar geleden kocht ik in Schotland mijn allereerste wenkbrauwproduct: een potloodje om voorzichtig eens te proberen mijn wenkbrauwen bij te tekenen. Sindsdiens ben ik hooked. Vandaag test ik twee nieuwe producten om de perfecte brows te creëren: een handige eyebrow kit en een tinted brow gel. En weer zijn ze van MUA, om een beetje in de traditie te blijven!

Twee nieuwe wenkbrauwproducten dus. Aangezien ik tegenwoordig elke dag mijn wenkbrauwen bijwerk vond ik het geen probleem eens wat nieuws uit te proberen! Mijn criteria voor goede wenkbrauwproducten zijn dat ze een natuurlijk effect geven, niet té overduidelijk zichtbaar zijn maar dat je je wenkbrauwen er wel net wat strakker mee kunt maken.

mua pro brow eyebrow kit

 

MUA Pro Brow Ultimate Eyebrow Kit

Als allereerste test ik dit handige kitje die een lichte en een wat donkerdere poeder bevat, een highlighter, wax om de wenkbrauwvorm mee te fixeren, én een kwastje + pincet. Oftewel: alles wat je nodig hebt voor een mooie brow-look!

review mua pro brow eyebrow kit

Het kitje is in twee varianten te krijgen: een donkere en een wat lichtere. Zelf heb ik de lichte variant ‘Fair Mid’, met kleuren die goed bij mijn blonde wenkbrauwen zouden moeten passen.

mua eyebrow kit review

Dit zijn het kwastje en de pincet die bijgeleverd zijn. De pincet is prima te gebruiken, maar het kwastje vind ik toch wat minder fijn, hij is nogal hard en plastic-achtig. Ik gebruik liever mijn eigen wenkbrauwkwast van Zoeva. Aan de andere kant van het zwarte staafje zit trouwens precies nog zo’n kwastje, die wel prettig is om de wax mee aan te brengen!

mua pro brow eyebrow kit

De swatches zien er goed uit! Niet super gepigmenteerd, maar voor wenkbrauwpoeder is dat ook niet per se nodig. Wat me wel opvalt is dat de highlighter (3e kleur vanaf links) nog behoorlijk donker is voor een highlighter. Ik ben benieuwd hoe dat uit gaat pakken. De wax is zoals je ziet gewoon doorzichtig.

zonder poeder

Mijn eigen wenkbrauwen zijn van zichzelf aardig licht, maar op zich nog wel goed zichtbaar. Ook hebben ze van nature al een redelijk duidelijke vorm, al moet je er bij het zien van deze foto wel rekening mee houden dat mijn wenkbrauwen een paar weken terug geëpileerd zijn. (Wordt trouwens hoog tijd om dat weer eens opnieuw te laten doen)

review mua eyebrow kit

Het poeder

Dit is het resultaat op mijn wenkbrauwen! Van boven naar onder: zonder poeder, met het lichte poeder, en met het donkere poeder.

De lichte tint is ook echt behoorlijk licht, en is daarmee heel geschikt voor meiden met heel lichtblond haar. Maar ook bij mijn wat donkerdere wenkbrauwen past hij prima. Het poeder is makkelijk aan te brengen over je wenkbrauw, en korrelt niet. De donkere tint is een stuk steviger en duidelijker zichtbaar. Ook deze tint lijkt best wel goed bij mijn eigen wenkbrauwen te passen!

mua eyebrowkit review

Full face van de 2 kleuren

Zelf vind ik het altijd fijn om in reviews wat full face foto’s te zien, om te kijken hoe het product iemand nou écht staat. Ook hier weer van boven naar onder: zonder poeder, met licht poeder, en met donker poeder.

Zoals je ziet worden mijn wenkbrauwen door het bijtekenen een stuk duidelijker, en het doet echt wat voor mijn gezicht. Als ik deze foto’s zie vind ik de lichtste poederkleur het beste bij mijn gezicht passen. (Let trouwens niet op de schrale huid bij mijn neus, ik ben mega verkouden!)

wenkbrauwwax

De wax

Ook de wax heb ik aan een uitgebreide test onderworpen, en hij werkt onwijs fijn! Ik was bang voor een wetlook-resultaat, maar dat valt enorm mee. De wax is zacht, maar niet plakkerig van structuur, en is met het bijgeleverde kwastje makkelijk aan te brengen op je wenkbrauw. Je kan je wenkbrauw er mooi mee in model brengen, en het blijft gedurende de dag goed zitten.

highlighter

De highlighter

Ehm ja. Die highlighter hadden ze wat mij betreft net zo goed weg kunnen laten uit het paletje. Ik heb hem hier aangebracht onder mijn wenkbrauw, maar om eerlijk te zijn zie ik er nauwelijks iets van. De kleur lijkt erg op mijn eigen huidskleur, en er zit geen shimmertje of iets highlightends in.

review mua tinted brow mascara

MUA Brow Define Tinted Brow Mascara

Naast het kitje testte ik ook nog de Tinted Brow Mascara, een product waar ik onwijs nieuwsgierig naar was! Iets anders dan poeder of potlood voor mijn wenkbrauwen gebruik ik eigenlijk nooit, en ik ben benieuwd of dit product die gewoonte kan doorbreken.

mua tinted brow mascara review

De Brow Define Tinted Brow Mascara is eigenlijk een soort mascara, maar dan voor je wenkbrauwen. Het zou ze voller moeten maken, en een duidelijkere kleur moeten geven. Het borsteltje ziet er ook uit als een mascaraborsteltje!

review mua tinted brow mascara blond

Ik heb zelf de lichtste kleur: ‘Fair’, goed voor blonde wenkbrauwen. Er zijn ook nog twee andere kleuren. Zoals je ziet is de gel goed gepigmenteerd, en droogt ‘ie mat op!

donker wenkbrauwpoeder met wenkbrauw gel_bewerkt-1

Tinted Brow Gel

Jaa, I love this product! Boven zie je een foto waar ik alleen het donkere poeder heb aangebracht, en op de onderste foto heb ik ook de tinted brow gel aangebracht.

Met het borsteltje kan ik heel nauwkeurig werken, en alle haartjes van mijn wenkbrauw in de goede richting zetten. Na het aanbrengen lijkt mijn wenkbrauw een stuk voller, en zit mijn wenkbrauw perfect in model. De gel ziet er heel natuurlijk uit, en gaat gedurende de dag gelukkig niet schilferen of klonteren!

Conclusie

 • Uit het wenkbrauwkitje zijn de poeders en de wax me erg goed bevallen, maar met de highlighter kan ik niets. Op zich geen ramp, dit paletje is desondanks heel handig om in je tas te hebben zitten of mee te nemen op reis. Goede kwaliteit, en dat voor een prijsje van maar 5,99!
 • De Tinted Brow Mascara kost 3,49, en daarvoor krijg je een hartstikke goed en fijn product. De ‘mascara’ brengt gemakkelijk aan, houdt je wimpers in model en geeft ze een volle look.

Wat denk jij van deze producten? Wat voor jou?

Liefs Anniek

 

21 comments on “MUA Eyebrow Kit & Tinted Brow Mascara”

  24 maart, 2015

  Wauw ziet er enorm goed uit! Het kitje lijkt me super fijn en de wenkbrauw gel ziet er ook super goed uit! Echt mooie producten.


  24 maart, 2015

  De browgel verrast me! Die ziet er goed uit, voor een fijn prijsje.
  Liefs, Iris


  24 maart, 2015

  Wauw, wat een mooie producten! Vooral de wenkbrauwgel lijkt me erg fijn. Mooie foto’s heb je gemaakt!


  24 maart, 2015

  Die MUA wenkbrauw mascara is mijn favoriet! En voor die prijs niet iets dat je laat liggen. Leuke review, hopelijk gaat de verkoudheid snel over x


  24 maart, 2015

  Wauw wat leuk ik dacht dat zo’n wenkbrauw mascara niets was. Nee dus! Verrassend!


  24 maart, 2015

  Wat een mooie en uitgebreide review! Deze producten liggen bij mij nog te wachten op een uitgebreide test <3


  24 maart, 2015

  Ik heb zelf redelijk wat lege plekken in mijn wenkbrauwen
  dus een nieuw product en zeker als ze goed én budget zijn,
  spreekt me zeker aan.
  Echt een goede review!
  xx


  24 maart, 2015

  zou m zelf laten liggen want je ziet niet echt verschil!


  24 maart, 2015

  Ziet er fijn uit! :)

  xx


  24 maart, 2015

  Die brow mascara lijkt me heel fijn!


  24 maart, 2015

  Eerst dacht ik dat brow mascara een heel lelijk effect zou geven, dat valt dus mee.


  24 maart, 2015

  Ik vind het resultaat er wel erg mooi uit zien (:!


  24 maart, 2015

  Leuke producten!


  24 maart, 2015

  Je ogen zijn echt bijzonder mooi opgemaakt!


  24 maart, 2015

  ik vind het er heel erg goed uitzien!


  24 maart, 2015

  Het resultaat is heel mooi, ik ben het met je eens over de té donkere highlighter. Ik heb het geprobeerd maar nee het zag er niet uit. Ik ben benieuwd hoe de brow gel bij mij zal zijn, ga hem binnenkort meteen gebruiken.


  24 maart, 2015

  Leuke review, Ik heb ook een gel en ik vind dat persoonlijk stukken fijner werken dat de poeder. Wat je zegt ten eerste is het borsteltje gewoon veelste hard wat er bij geleverd wordt en ten tweede de gel geeft je wenkbrauw gewoon veel meer vorm en volume I love it!


  25 maart, 2015

  prachtige foto’s! En ik vind het resultaat er goed uit zien! Bedankt voor de uitgebreide review!


  25 maart, 2015

  De tinted brow gel ziet er echt goed uit! Mooie effect :)


  26 maart, 2015

  Fijne review met mooie foto’s! Ziet er goed uit X


  26 maart, 2015

  Wauw, wat geven ze een super mooi resultaat!