Dit zit er allemaal in mijn vintage aktetas - GlowofbeautyGlowofbeauty

7 oktober 2015

vintage leren tas

Ik ben Anniek. Een 16 jarig (na vrijdag 17 jarig) meisje die in haar examenjaar zit en elke dag met een dikke, ouwe leren tas om haar schouder door de school zeult. Een zware tas ook. En dat zal je vast niet verbazen als je ziet wat er allemaal in zit. Kijk maar mee hoe ik, zittend op dit muurtje, allerlei spulletjes uit mijn vintage kindje tover en aan je laat zien!

vintage tas

Vintage aktetas

Eerst even een klein verhaaltje over de tas zelf. Ik kocht hem vorig jaar in de kerstvakantie, en sindsdien gebruik ik hem non stop. Elke dag neem ik hem mee naar school. Ik vind hem zo ontzettend mooi, en juist de gebruikerssporen die er al op zaten toen ik hem kocht maken hem uniek! Ik kocht hem trouwens bij de Episode, een vintage winkel in onder andere Utrecht en Amsterdam.

strippenkaart

Portemonnee aka herinneringenplekje

Kijk, dit is nog een oude strippenkaart voor de bus! Leuk hè? Oké, misschien is het een beetje een raar trekje van me om zo ongeveer mijn hele portemonnee vol te stoppen met bonnetjes, tickets en foto’s van bijzondere plekken, BUT I LIKE! Ik vind het heerlijk om lekker door mijn portemonnee te ‘bladeren’, en op die manier herinneringen op te halen.

pakje kaarten

Pakje kaarten

Dit pakje kaarten zit nu al vanaf de 1e klas in mijn tas. En ik begin nu aan mijn zesde jaar. Hij is al op veel verschillende plekken geweest, en komt altijd weleens van pas!

agenda

Mijn agenda

Deze kon je een paar weken terug al zien in mijn Back To School video: mijn agenda voor dit jaar. Een heel simpel zwart exemplaar, met een grijze streep. Gewoon lekker strak en overzichtelijk. Ik had dit jaar niet zoveel zin in allerlei uitbundige printjes :)

mini borstel

Mini haarborstel

Verwaaid haar na een uur reizen met de trein en fiets. Dat zegt genoeg denk ik…

zakdoeken

Zakdoekjes

Oh, in de herfst en winter lijk ik wel te transformeren in een soort snotmachine! Ik zal geen al te uitgebreide omschrijving geven van hoe dat proces dan verloopt, je herkent het vast. Ik heb in deze tijd van het jaar dan ook áltijd een pakje zakdoekjes in mijn tas zitten, want niets klinkt ranziger dan telkens je neus ophalen :)

lippenbalsem

Eco lips lippenbalsem

Deze lippenbalsem kreeg ik ooit, in een ver verleden, eens mee in een goodiebag. En WAUW, wat is ‘ie fijn! Hij voelt niet te vettig aan, maar maakt mijn lippen wel onwijs zacht. En hij ruikt ook nog eens lekker fris. Toppertje.

notitieboekje

Notitieboekje

Voor als er weer eens wat ideeën op komen borrelen die ik echt niet mag vergeten. Handig compact is deze van de Ikea ook.

lipmillionaire

Lippenstift of een ander lipproduct

Als ik eens een keertje lipstick draag op een dag dat ik naar school ga, neem ik de lipstick altijd even mee om mijn lippen eventueel bij te kunnen werken. Waarna de lipstick veeeeels te lang in dat handige voorvakje blijft zitten, en ik hem eigenlijk gewoon vergeet.

lachen

En dan als laatste iets wat niet in mijn tas zit, maar wat ik wel standaard met me mee probeer te dragen: een beetje humor en een lach!

Dit waren de spulletjes die in míjn schooltas zitten. Wat zit er altijd jouw tas?

Liefs Anniek

 

27 comments on “Dit zit er allemaal in mijn vintage aktetas”

  7 oktober, 2015

  Ik heb ook altijd lippenbalsem bij! En ja, een pen en zo. Écht een toffe tas! Krijg je er soms geen schouderpijn van, hihi. Ik ben zelf die simpele Eastpak rugzakken best wel moe en ben erg toe aan een nieuwe tas. Misschien zo’n tas als jij? :)

  Anniek
  8 oktober, 2015

  Nou, ik moet zeggen: in het begin moest mijn schouder nog wel een beetje wennen! Maar tegenwoordig heb ik praktisch nooit last van schouderpijn hoor :)


  7 oktober, 2015

  Er zit altijd deo in mijn tas en een flesje water!


  7 oktober, 2015

  Leuk. Bij mij zit er altijd een flesje water in mijn tas


  7 oktober, 2015

  Haha, geniaal dat je altijd je ‘lach en humor’ mee neemt, super goed! Zo’n ‘ouderwetse’ leren tas was vroeger bij ons op school echt not done (dan heb ik het over 18 jaar terug, oeps), maar nu zijn ze echt heel leuk en lekker vintage. Handig om altijd een pakje kaarten mee te nemen, heb je altijd wat te doen :).


  7 oktober, 2015

  Ik ben echt hélemaal verliefd op je tas. Dat pakje kaarten is echt heel erg leuk bedacht trouwens! Ik heb altijd een flesje water mee en mijn rode lippenstift, zonder die twee kan ik niet.


  7 oktober, 2015

  Wat een leuk artikel, jij bent echt zo’n lekker positief en leuk mens!


  7 oktober, 2015

  Ha leuk artikel! In mijn tas zit áltijd mij portomonee, notitie boekje en of mijn camera óf mijn go pro om foto’s en/of filmpjes te schieten!


  7 oktober, 2015

  Sowieso ten eerste, die tas id ge-wel-dig! En ten tweede, typische inhoud van een vrouwen tas volgens mij. Hihi Ik denk dat ik niet veel veel andere dingen inmijn tas heb zitten. Komt aardig overeen.


  7 oktober, 2015

  Ik kan gewoon niet geloven dat jij 16 bent hihi. Wel een hele leuke tas.


  7 oktober, 2015

  Ah leuke post! Ik heb altijd mijn Rosebud Salve en mijn oplader bij me haha. X


  7 oktober, 2015

  Wat een leuk artikel! In mijn tas zitten altijd zakdoekjes inderdaad, enne een lipgloss, deodorant en advil of ibuprofen! you never know when you need it.. Haha! X


  7 oktober, 2015

  Hé, een pak kaarten, altijd handig ja! Misschien moet ik dat er ook eens een keertje in steken. En mijn tas is echt een rotzooi aan spullen, jij hebt tenminste de echte belangrijke dingen mee om mee te sjouwen. Ik sjouw te veel troep mee, haha. Die akte tas vind ik zooo tof, “zonde” dat ie vintage is, anders was ik echt al naar de winkel gerend om hem te kopen. (:


  7 oktober, 2015

  Ik ben ook echt iemand die altijd veel te veel mee heeft, grappig trouwens dat je net dit artikel post want bij mij staat deze nog op de planning voor mijn blog :)
  xx


  Maartje
  7 oktober, 2015

  Wow, jouw tas is zoo gaaf! <3 Ik heb ongeveer dezelfde, alleen en kleiner formaat, haha! Wat standaard in mijn tas zit, is rommel van school waar ik niks aan heb. ;) En heel veel sleutels trouwens!


  7 oktober, 2015

  Wat een leuk klein borsteltje! Waar komt ‘ie vandaan?

  Anniek
  9 oktober, 2015

  Die komt van de Primark! Wel alweer van een paar jaar geleden, maar ik denk dat ze nog steeds wel zoiets hebben.


  7 oktober, 2015

  Prachtige foto’s, lekker origineel!


  7 oktober, 2015

  Ik heb ook zo’n tas, was vroeger mijn moeders schooltas haha. Leuk die strippenkaart, lijkt al zo lang geleden dat ik voor het laatst zo’n ding gebruikt heb..


  7 oktober, 2015

  Superleuk om te zien! Bij mij zit er ongeveer hetzelfde in! :)


  7 oktober, 2015

  Wat een leuk artikel en wat een prachtige foto’s. Echt, wauw! Super mooi helder, maar niet onnatuurlijk. Heel erg mooi gedaan!


  7 oktober, 2015

  Aaah je haar is zo mooi!


  8 oktober, 2015

  Wat een mooie tas! Episode is ook een hele leuke winkel. Ik heb ook een paar strippenkaarten bewaard en altijd een pakje kaarten in mijn tas haha


  9 oktober, 2015

  Wat een leuke manier om de inhoud van je tas te laten zien. Bij de buskaart moest ik wel even lachen, was alweer bijna vergeten hoe die er uit zagen! Zakdoekjes en een borstel kunnen bij mij verder ook absoluut niet ontbreken!


  9 oktober, 2015

  Wauwie, wat een toffe tas Anniek! Die lippenbalsem kregen we bijna een jaar geleden bij de Huis van Belle meeting. Ik zit net te denken: tis al bijna een jaar geleden dat we elkaar hebben gezien! Zo veel zin in morgen.


  14 oktober, 2015

  Super leuke tas, lekker origineel..
  De foto’s zijn ook echt heel leuk !

  xx


  Yannah
  23 november, 2015

  Hee ik ben al heel lang opzoek naar zo’n tas weetje misschien nog hoe duur hij was? Trouwens leuk blog!