Wat ik kook nu ik op kamers woon #6 - GlowofbeautyGlowofbeauty

25 augustus 2017

Yesss, tijd voor weer een nieuwe ‘Wat Ik Kook Nu Ik Op Kamers Woon’! Ik vind het zo leuk om te merken hoe jullie vertellen geïnspireerd te worden door dit soort artikelen. Tof, die reacties en verhalen van jullie! Vandaag, in dit artikel, vooral veel gezonde, zomerse gerechten en een aantal guilty pleasures!

Linzensoep

Ik houd erg van linzen, maar een linzensoep had ik tot voor kort nog nooit gemaakt. Hoog tijd om dat eens uit te proberen dus!

Het recept voor deze linzensoep haalde ik van de site van de Albert Heijn. Maar heel eerlijk? Ik vond de soep niet zo lekker. Dat lag vooral aan de dikte en het mondgevoel van deze soep: te dik, lobbig en een beetje melig.

Grove linzensoep

Toen ik mijn zus vertelde over de in zekere zin mislukte linzensoep, gaf ze me een recept voor een linzensoep die zij enorm lekker vond. Met het restje linzen dat ik nog overhad maakte ik deze, grovere, linzensoep.

En inderdaad, deze soep was een stuk lekkerder! Ik denk dat dat vooral lag aan het feit dat ik deze soep niet pureerde en dus lekker grof hield. Wel had ik de soep nog iets langer mogen laten pruttelen.

Pastasalade met meloen en ham

Pastasalades zijn zo ontzettend makkelijk! En lekker zomers! Deze variant maakte ik met penne, veldsla, feta, meloen, ham, tomaatjes en honing-mosterddressing. En ik at er een Toscaanse carré (een soort vegaburger met veel tomaat erin) bij.

Cappuccino

Mijn zwakte: cappuccino’s buiten de deur drinken. Ik ga best vaak naar een cafeetje om een kop koffie drinken. Maar stiekem vind ik dat eigenlijk helemaal niet erg, ik geniet er namelijk zo van!

Snelle bladerdeegtaartjes met courgette

Deze bladerdeegtaartjes zijn zó lekker! En ook nog eens heel makkelijk!

Hoe ik ze maakte? Ik smeerde drie bladerdeegplakjes in met crème fraîche, legde er dikke plakken (gele en groene) courgette op, strooide er kruiden overheen, geitenkaas en pijnboompitjes. Daarna deed ik ze in de oven, zo lang als op het pakje van de bladerdeegplakjes stond.

Zo heb je binnen no time heerlijke bladerdeegtaartjes op tafel staan. Lekker als voor- of bijgerecht, of gewoon wat meer taartjes per persoon als hoofdgerecht!

(Ja, inderdaad, deze taartjes stonden iets te lang in de oven waardoor de stukjes kaas een beetje aanbrandden)

Salade van geroosterde bloemkool

Geroosterde bloemkool was zoiets wat ik altijd nog eens uit wilde proberen. Een paar weken geleden besloot ik ermee aan de slag te gaan en maakte ik er een simpele salade mee. Best wel lekker!

Zelfgemaakte cappuccino + crumble

Nog steeds elke ochtend vaste prik: zelfgemaakte cappuccino. Soms met een taartje erbij, zoals hier een crumble met rood fruit.

Gevulde pasta

Toen ik op een dag snel, maar wel lekker en enigszins gezond wilde eten, probeerde ik eens de verse gevulde pasta van de Albert Heijn uit. Ik nam de variant met basilicum, gebruikte een kant-en-klare tomatensaus waar ik broccoli en tomaat aan toevoegde en topte het geheel af met wat veldsla. Heerlijk!

Groentelasagne

Lasagne: het kost even wat oventijd, maar dan heb je ook wat. In deze groentelasagne deed ik courgette, ui, knoflook, tomaat, aubergine, mozzarella, geraspte kaas en een hoop kruiden (er zaten geen lasagnebladen in dus). En dan lekker buiten op het balkon opeten!


Zo, dat waren een hoop gerechtjes! Ik hoop dat ik je wat kookinspiratie mee heb kunnen geven!

Wat is het lekkerste gerecht wat jij in de afgelopen tijd hebt gegeten?

Liefs Anniek

Zie hier het vorige artikel in de reeks ‘Wat Ik Kook Nu Ik Op Kamers Woon’!

9 comments on “Wat ik kook nu ik op kamers woon #6”

    25 augustus, 2017

    Ziet er allemaal heerlijk en gezond uit!


    Debbie
    25 augustus, 2017

    Leuke gerechtjes! Ik kan je voor de linzensoep echt het recept van De Groene Meisjes aanraden, die is echt heerlijk!

    Inderdaad kopjes koffie drinken doe ik ook zo graag :)

    Anniek
    28 augustus, 2017

    Oeh, ik ga hun recept ook eens checken! Dankjewel voor de tip, ik ben benieuwd! ☺


    25 augustus, 2017

    Super lekkere dingen! Zelf vind ik het zo lekker om courgettelasagne te maken of in combinatie met aubergine. Zo krijg je meteen een berg groentes binnen en het is ook nog suuuper lekker.


    Lola
    26 augustus, 2017

    Ziet er goed uit allemaal! Als je je nog een keer aan linzensoep gaat wagen; de “glowing spiced lentil soup” van Oh She Glows is fantastisch! En als je het water weglaat (bouillonblokje wel gebruiken) is het een hele fijne curry :)

    Anniek
    28 augustus, 2017

    Oeh ik ga meteen het recept opzoeken, ik wil zeker nog wel een nieuw recept voor linzensoep uitproberen! Dankjewel voor de tip! ❤


    28 augustus, 2017

    Oh jammie wat veel lekkers! Hoe doe jij dat met derving gevaar bij bijv al die groente in je groentelasagne? 😁

    Anniek
    28 augustus, 2017

    Meestal koop ik aan het begin van de week een hoop groente, waar ik de rest van de week mee doe. Ik maak dus eerst al mijn restjes groente op voordat ik weer nieuwe groente koop :) En de meeste groente kan je trouwens best een tijdje bewaren in de koelkast! XX


    31 augustus, 2017

    Ik heb vakantie en kook al bijna twee weken niet. :’)