Wat ik kook nu ik op kamers woon #2 - GlowofbeautyGlowofbeauty

14 maart 2017

Ik woon nu alweer ruim 2 maanden op kamers en heb in de afgelopen tijd moeten leren om voor mezelf te koken. Kies ik voor gezond of niet? Hoe werkt dat met hoeveelheden? Is alleen eten leuk? Na het succes van het vorige artikel laat ik je vandaag weer de gerechtjes zien die ik in de afgelopen tijd heb gemaakt!

Koken als student

Nadat ik de vorige keer mijn gerechtjes met jullie deelde, kreeg ik onwijs veel enthousiaste reacties. Veel van jullie konden zelfs niet wachten tot deel 2 online zou komen, zo leuk! Bedankt voor jullie lieve comments!

Net als in het vorige artikel deel ik weer een aantal van de avondmaaltijden die ik gekookt heb. Ik heb in de afgelopen weken natuurlijk veel meer gekookt dan dit, maar de onderstaande maaltijden heb ik er even voor jullie uitgepikt.

Wat me opvalt? Ik eet eigenlijk nooit meer aardappels én ik ga ook nooit meer voor een ‘aardappel, groente, vlees’-achtige combinatie. En dat bevalt me goed! Grappig hoe je eetpatroon verandert als je op jezelf gaat wonen :)

Couscous met kruiden, rozijnen en groente

Een tijdje geleden heb ik komijn gekocht en sindsdien gooi ik het praktisch overal doorheen. Zo ook door dit couscousgerecht. Héérlijk!

Naast de couscous en komijn bevat deze maaltijd ook kaneel, rozijnen en gemengde groente. Klinkt misschien als een beetje een gekke combinatie, maar de smaken passen onwijs goed bij elkaar!

Noedelsoep

Van King Soba kreeg ik een tijdje geleden een pakje pompoen-, gember- rijstnoedels opgestuurd en ik besloot er een noedelsoepje mee te gaan maken. Ik gebruikte oosterse groente (gewoon uit een zak uit de koeling), bouillon, een eitje en de noedels. Hierboven zie je het resultaat. Het was lekker!

Snelle risotto

Al in een kleine twee maanden tijd is dit een mega favoriet geworden: snelkokende risotto. Het duurt normaal best wel lang om risotto te maken, maar met deze variant ben je véél sneller klaar! Toegegeven: het is iets minder lekker smeuïg dan ‘echte’ risotto, maar oké, dat is ook wel te verwachten.

Hier gooide ik er ui, knoflook, broccoli, prei en spekjes doorheen.

Groentefrietjes met kibbeling en salade

Meestal eet ik één keer in de week samen met mijn huisgenootjes. Afgelopen keer aten we groentefriet van wortel, pastinaak en biet, wat je voorgesneden kan kopen bij de AH. Dat was erg lekker! Nog wat kibbeling en salade erbij, en we hadden een volwaardige maaltijd.

En oh, de carrotcake die je achter op het aanrecht ziet staan, was ons toetje ;)

Shakshuka

Shakshuka is een Israëlisch gerecht met veel groente (in ieder geval tomaat) en ei. Ik maakte er een tijdje geleden een variant op met tomaat, paprika, ui, wortel, knoflook en komijn. Ik bakte de groente, deed er tomatenblokjes, verse tomaten en kruiden bij, en bovenop het pruttelende geheel brak ik een eitje. Even gaar laten worden en klaar!

Ik at er trouwens nog wat couscous bij om het wat vullender te maken.

Toetje met gebakken peer

Als laatste gerecht in dit artikel een toetje! Toen ik een tijdje terug nog één peer in huis had, besloot ik er een lekker toetje mee te fabriceren. Ik bakte de peer, maakte er wat havermout bij en legde het op een bord. Daarna nog wat rozijntjes en kaneel er overheen, en er er stond een heerlijk dampend toetje voor me!


Ik hoop dat ik je heb kunnen inspireren met deze gerechtjes! Wat is het lekkerste wat jij in de afgelopen tijd hebt gegeten?

Liefs Anniek

21 comments on “Wat ik kook nu ik op kamers woon #2”

  Marlies
  14 maart, 2017

  Het ziet er heerlijk uit! Genoeg inspiratie en grappig dat je eetpatroon zo veranderd als je zelf mag koken :)


  14 maart, 2017

  Als ik alleen eet ga ik ook vaak door couscous, het is zo simpel maar mega lekker. Risotto heb ik ook echt ontdekt de laatste tijd. Je kan er zo veel mee!

  Anniek
  15 maart, 2017

  Jaa, nog een risottofan! Je kan er inderdaad echt enorm veel mee, zo fijn!


  14 maart, 2017

  Hmmm dat toetje! Die noodles en shaksuka zien er ook superlekker uit. Helaas vind ik couscous echt niet lekker; mijn moeder maakt het ook altijd op die manier met rozijntjes. Snelle risotto moet ik ook eens maken! Malou x


  14 maart, 2017

  Leuk om weer te zien!


  14 maart, 2017

  Jeetje wat kook jij culinair als student haha! Iedere student in mijn omgeving (inclusief ikzelf) kan daar nog wat van leren haha! Ik heb meestal geen zin (en geen geld) om zo uitgebreid te koken, maar ik doe wel m’n best om iets ‘fatsoenlijks’ op tafel te zetten :)

  Anniek
  15 maart, 2017

  Ah haha, leuke reactie! Maar qua geld vallen deze gerechten echt enorm mee trouwens, als je een beetje slim inkoopt!


  14 maart, 2017

  Lekkere maaltjes maak jij zeg! Mag ik bij jou komen wonen please? ;)

  Anniek
  15 maart, 2017

  Haha, you’re welcooome :D :D


  14 maart, 2017

  Oh wat lekker allemaal! Ik moet nog maar zien of ik zo’n keukenprinses ga zijn als student haha :’) X


  14 maart, 2017

  Heb jij ook dat je vaak te veel kookt? Ik ben zelf gewend om voor minstens twee man een maaltijd te maken en als ik dan alleen voor mezelf een maaltje in elkaar hoef te draaien, is het steevast net te veel.

  Anniek
  15 maart, 2017

  Ja, ik hoor van heel veel mensen dat ze standaard teveel koken inderdaad! Zelf heb ik dat niet zo erg, qua hoeveelheid kom ik bijna altijd wel goed uit. Maar ik kan het me voorstellen!


  15 maart, 2017

  Haha dat veranderen van eetpatroon is zo herkenbaar. En hier trouwens ook een shakshuka-liefhebber. Ziet er overigens allemaal echt lekker uit!


  15 maart, 2017

  Wat leuk om te zien! Ik maakte ook vaak couscous haha, love it <3


  15 maart, 2017

  Jummm zo lekker! Ziet er heerlijk uit allemaal.
  X


  15 maart, 2017

  Erg leuk om te zien! Die couscous ziet er lekker uit, die ga ik ook een keertje maken! Ik woon ook op kamers in Amsterdam. Ik heb hier ook echt nog nooit aardappelen geschild ofzo haha! Toevallig had ik vandaag bij het avondeten aardappelkroketjes uit de oven. Maar meestal is het bij mij ook gewoon pasta/rijst haha, lekker makkelijk en lekker :)


  17 maart, 2017

  Wat ziet jouw eten er lekker uit!
  De Shakshuka wil ik ook echt een keer uitproberen. Siciliaanse couscous is trouwens ook super lekker, met courgette en tonijn. Echt een aanrader :)


  18 maart, 2017

  Wat kook je leuke en creatieve recepten. Heel goed dat je dat doet en ook erg leuk dat je dat deelt!


  18 maart, 2017

  Hoe koddig zijn die groentenfrietjes, aw. Ik ga hier inspiratie uithalen, mocht ik ooit op kot gaan uiteraard. ((:


  Fien
  24 maart, 2017

  Wauw ziet er super lekker uit! Heb zeker inspiratie genomen voor als ik volgend jaar misschien zelf ‘op kot’ zou gaan (want zo zeggen we dat in België). Hoe combineer je dat koken en inkopen doen met studeren? xx

  Anniek
  27 maart, 2017

  Leuk om te horen Fien! En ik woon zelf heel dichtbij een supermarkt, dus daar fiets ik bijna elke dag wel even langs :) En wat betreft koken: dat vind ik best wel leuk om te doen, dus daar maak ik graag wat tijd voor vrij! X