JML #90 / gezonde pizza, kerstlichtjes, lattéverslaafd - GlowofbeautyGlowofbeauty

14 december 2015

join my life 90

Vandaag is ’t zover: de toetsweek begint. Jippie. De week die aan deze dag vooraf ging was dan ook gevuld met héél veel leren, maar ook met héél veel fijne ontspanningsmomentjes! Ik bakte een GEWELDIGE healthy pizza, ging weer eens wat tekenen met oost-indische inkt, en ik maakte veel te veel foto’s van onze leuke kerstboom :)

sleutels

De week begon met een ernstig stressmomentje. Maandagochtend fietste ik naar het station, ging met de trein naar school, en kwam er op het eindstation achter dat mijn sleutelbos niet meer in mijn tas zat. AAH!

Gelukkig zat de sleutelbos uiteindelijk gewoon nog in mijn fiets die op het station stond, en was de fiets niet gestolen. Pfoe, opluchting :)

leren

Zoals ik al zei: deze week bestond voor een groot deel uit leren. Geschiedenis, Latijn, Algemene Natuurwetenschappen, het kwam allemaal voorbij. Heel eerlijk: het kostte me aardig wat moeite om me door de stof heen te slaan!

tony's chocolonely

Maar, net bij als vorige toetsweek, heb ik wel weer een lekker Tony’s verwenreepje gekocht. Puur/amandel/zeezout.

outfit aktetas

Als je me deze week was tegengekomen, zag ik er waarschijnlijk zo uit. Weggekropen in mijn warme sjaal en winterjas. Kijk hier voor de gehele outfit! (EN OH, DIE FIJNE BOKEHLICHTJES <3)

melkopschuimer

Het is officieel jongens: ik ben lattéverslaafd. Sinds ik de melkopschuimer heb ontdekt, die al jaren lang achterin een keukenkastje stond, ben ik niet meer te stoppen. Een paar keer per week sta ik als een gek te pompen om het beste melkschuim te krijgen, haha!

Latte macchiato

Dan wat koffie bij de melk + nog wat lekkere extraatjes, en je hebt de perfecte Latté!

kerstboom

En inderdaad, je zag hem al: onze kerstboom! Zo zag ‘ie eruit voor het optuigen…

kerstboom lichtjes

…en zo na het optuigen! Onze kerstboom is meestal niet zo groot, maar wel ontzettend sfeervol. Al die lichtjes en balletjes (en eigenlijk vooral de kerstkransjes), ik word er blij van!

haverpizza

Voor Sinterklaas kreeg ik het boek ‘Skinny Six’ van Chickslovefood, en er staan zóveel lekkere receptjes in dat ik het liefste meteen aan de slag ging! Afgelopen week ging ik samen met mijn moeder aan de slag met deze healthy haverpizza.

gezonde pizza

We pasten het recept ietsjes aan, en gooiden de pizza helemaal vol met courgette, champignons, tomaatjes, olijven, zongedroogde tomaatjes, geitenkaas, en meer :) Echt genieten zeg, en ook fijn dat het gewoon een gezonde pizza is!

lebkuchen

Tijdens het leren snoepte ik ook van deze lekkere Lebkuchen uit Duitsland.

sims 3

bron

Vroeger hadden we thuis Sims 2 op een cd-rom staan, maar die is helaas verloren gegaan. Mijn zus wilde het graag weer eens spelen, en downloadde de Sims 3 op haar laptop. ZO LEUK.


En dan nu de toetsweek. Een weekje knallen, en proberen nog even wat goede cijfers binnen te slepen voordat ik over een halfjaar aan mijn examens begin. Ik denk dat het wel moet gaan lukken. Ik houd mijn blik gewoon gericht op komende vrijdag, als het allemaal voorbij is en ik lekker kerstvakantie heb!

Wordt deze week voor jou ook zo’n drukke week?

Liefs Anniek

 

32 comments on “JML #90 / gezonde pizza, kerstlichtjes, lattéverslaafd”

  14 december, 2015

  Heel veel succes met je toetsweek! Ik heb ook nog één hele drukke week en dan vakantie!
  En wat een leuke kerstboom!


  14 december, 2015

  Veel succes met je toetsweek, Anniek! Ik heb het helemaal niet druk deze week. Vrijdag vrij en de rest van de week een 40-minuten rooster!


  14 december, 2015

  Heel veel succes voor je toetsweek!
  Maar aan deze JML te zien gaat het je lukken!


  14 december, 2015

  Wat een gezellig foto’s! Hmm, latte met melkschuim is zooo lekker! Succes met studeren en je examens. Wat een leuke outfit, trouwens! Die bokeh lichtjes zijn inderdaad prachtig :) X


  14 december, 2015

  Aaaah, De Sims! Mag ik eigenlijk nu niet spelen want ik moet studeren haha, maar dat doe ik dan na m’n examens eind januari wel :D Heel veel succes met je toetsen! Maar met chocolade en wat latté’s lukt dat vast wel :D


  14 december, 2015

  Fijne sfeerfoto’s weer! :) Oh, die sleutelbos.. Had ik laatst ook! Schrikken, maar gelukkig zat de mijne ook nog in m’n fiets!


  14 december, 2015

  ooo de stress als je je sleutel kwijt bent, mar gelukkig stond je fiets er nog gewoon :)


  14 december, 2015

  Wat een schattige kerstboom. De gezonde pizza is ook goed gelukt, precies zoals op de foto! Ik heb deze week ook een drukke schoolweek, verschrikkelijk! Alsof ze alles nog even in de laatste weken voor mijn stageperiode willen proppen ;)


  14 december, 2015

  ooo de sims, lekker even je verstand op nul en gaan hihi


  14 december, 2015

  heel veel succes! wat een mooie foto’s trouwens en je zelfgemaakte latte ziet er zo goed uit!


  14 december, 2015

  Wauw! telkens weer verbaas je mij met die prachtige foto’s die je schiet! <3


  14 december, 2015

  Oehhh, heerlijk, die latte’s <3. Liefde daarvoor! En oeps, fiets stress momentje – is mij ook weleens gebeurd. Zo stom, hihi! Heel veel succes met de toetsweek, even knallen! You can do it!


  14 december, 2015

  Ik heb me ook echt door mijn examens moeten slepen, maar ze zijn gedaan vandaag, yay! Oh, die outfit is zó leuk! Je foto’s zijn echt prachtig, wauw! Bewerk je ze met een bepaald programma? (Ik ben zelf op zoek naar een bewerkingsprogramma, vandaar!)


  14 december, 2015

  Succes met je toetsweek!


  14 december, 2015

  Wat ziet die pizza er toch fantastisch uit! Die wil ik ook wel een keer gaan maken. Het klinkt écht goed! Ben heel benieuwd naar de smaak van de bodem. Jullie kerstboom ziet er trouwens heel gezellig en leuk uit! :)
  Heel veel succes deze week met je toetsen. Even bikkelen hè!

  Anniek
  15 december, 2015

  Door de bodem zitten ook wat geblenderde zongedroogde tomaatjes, en dat proef je wel duidelijk terug! En bedankt voor je bemoediging :)


  14 december, 2015

  Je kerstboom is HEEL leuk. En die pizza ziet er mega lekker uit. Liefs


  14 december, 2015

  Heel erg leuk om te zien! Wat een geluk dat je je sleutel weer hebt gevonden en je fiets er nog gewoon stond. Geluksvogel.


  14 december, 2015

  Succes met je toetsweek!!


  14 december, 2015

  Noooo?? Is dat een melkopschuimer ?? Hahaha, nu ben ik officieel een loser! We hebben 2 zo’n dingen thuis, maar ik dacht altijd dat het voor gewone koffie diende (of kun je hem daar ook voor gebruiken?)

  Anniek
  15 december, 2015

  Yup, dat is ‘r echt een hoor! Je doet gewoon de melk erin, pompt op en neer, en er ontstaat een megadikke schuimlaag. Ik zou zelf er geen koffie in doen, want een opgeschuimde koffie lijkt me dan weer wat minder lekker :)


  14 december, 2015

  Die gezonde pizza ziet er heerlijk uit!
  Ga ik ook een keer proberen :)
  Ik heb wel eens een healthy pizza gemaakt van spelt meel en een keer van ei en boekweit meel.

  Liefs,
  Laurence
  http://www.laurencemagaly.com


  Linda
  14 december, 2015

  Succes met je toetsen!


  14 december, 2015

  Heeeej Anniek! Succes met je toetsweek meid! :) Je kunt heettt!


  15 december, 2015

  Een pizza met een haverbodem, jum jum jum! Kan je het receptje delen (als je redits vermeld naar het boek ofzo? :))? Weet je misschien waar je die melkschuimer vandaan had, want zoiets lijkt me ook onwijs gaaf of te doen, haha. ‘(Kan je daar ook dan latte art mee maken, of verwar ik nu een paar melkbegrippen door elkaar?) Veel succes trouwens met je toetsen, als ik het heb overleefd, dan jij zeker! (:


  15 december, 2015

  SIMS! Superleuk haha! Wat hebben jullie een schattige en hele leuke kerstboom! Succes met je toetsen!


  15 december, 2015

  Heel veel succes met je toetsen hoor! Dat sleutelincident herken ik… Dit jaar ben ik mijn sleutels ook al te vaak verloren. Jullie kerstboom is echt heel tof. Inderdaad klein, maar sfeervol.


  15 december, 2015

  Wat veel leuke foto’s! En wat hebben jullie een mooie Kerstboom :-)


  15 december, 2015

  Leuke foto’s weer en wat is jullie kerstboom mooi! Inderdaad heel sfeervol :)


  16 december, 2015

  Wat een leuke week heb je gehad! Wat ontzettend fijn dat je fiets er nog stond! En ik vind je boompje heel erg leuk. Mijn ouders hebben ook altijd zo’n kleintje en het staat zo schattig, Bij mij kan die niet groot genoeg zijn haha!
  Succes met je toetsen!
  Liefs! X


  16 december, 2015

  Wat een heerlijke week! Zo’n melkopschuimer wil ik ook! Ik vind dat zo lekker he, fluffy melk! <3 En wat een mooie kerstboom! Het geeft altijd zo'n leuke sfeer!


  16 december, 2015

  Heel veel succes deze week! Gelukkig bijna vakantie! Wij hebben helaas ook een toets week, maar gelukkig nog maar een paar toetsen te gaan! De kerstboom staat heel gezellig, wij hebben hem ook staan en ik krijg dan gelijk zo’n kerstgevoel! : ) Die pizza ziet er echt heel erg goed uit trouwens, haha!