Ik heb een nieuwe camera! - GlowofbeautyGlowofbeauty

1 augustus 2015

Nikon D5200

Oké guys, afgelopen donderdag was het dan eindelijk zo ver. Samen met paps stapte ik op de trein, met als doel een van de beste camerawinkels in Utrecht. Met jeukende handen en een zware tas liep ik de winkel weer uit. Ik moest me ontzettend inhouden om hem niet meteen uit de doos te halen: mijn nieuwe Nikon D5200!

Dat ene onbeschrijflijke gevoel als je iets gekocht hebt wat je al heel lang en heel graag wilde hebben. Ken je dat? Dat gevoel barstte eergisteren in volle hevigheid los toen ik thuis aan tafel alle losse onderdelen van mijn camera aandachtig bekeek en natuurlijk lekker uitprobeerde. Yay, ik heb gewoon mijn EIGEN FREAKING SPIEGELREFLEXCAMERA!!

fotografie

Al heel lang fotografeerde ik met de spiegelreflexcamera van mijn vader, een Nikon D3000. Een heel standaard basicmodel van alweer een aantal jaar oud. Zelf had ik wel een redelijk goede camera, een systeemcamera, maar dat echte ‘spiegelreflexgevoel’ en alle hele precieze instellingen miste ik een beetje op mijn eigen camera.

review nikon d5200

Hierboven zie je ze allebei: rechts mijn oude camera, en links mijn nieuwe Nikon D5200, een spiegelreflex! Hoewel mijn vorige camera (een Panasonic Lumix FZ200) best een prima camera was, vind ik een echte spiegelreflex toch wel echt tien keer fijner werken. Je kunt alles net wat preciezer instellen, en, heel eerlijk, na ruim een jaar snapte ik mijn Panasonic nog steeds niet door en door.

Het werd hoog tijd voor een nieuwe camera dus: de D5200. Een goede, kwalitatieve camera. Het leuke is trouwens ook dat ‘ie een omklapbaar schermpje heeft, ideaal voor als ik eens ga filmen!

fotograferen blog

Je hoort het al: ik ben helemaal happy met mijn nieuwe camera, en ik ben er constant mee in de weer :) Gelukkig heb ik nog lekker een paar weekjes vakantie, waarin ik mijn hele SD kaartje vol kan schieten! Voor deze Nikon D5200 betaalde ik trouwens 599 euro. Zeker geen klein bedrag, maar nu heb ik dan ook wel écht iets goeds.

En nu ben ik benieuwd: welke camera heb jij?

Liefs Anniek

 

29 comments on “Ik heb een nieuwe camera!”

  1 augustus, 2015

  Oh wat gaaf je nieuwe camera! Ziet er goed uit! Veel plezier ermee!


  1 augustus, 2015

  Super leuk om te lezen dat je zo blij bent met je nieuwe camera! Ik kocht vorig jaar ook deze camera en ik ben er super blij mee. De foto’s die ik maak zijn er echt op vooruit gegaan!

  Veel fotoplezier deze vakantie, maar dat zal vast wel lukken ;-)


  1 augustus, 2015

  Leuk om te lezen dag je zo blij bent met je nieuwe camera! Zelf heb ik ook een Nikon d5200 en hii bevalt heel goed.

  Veel fotoplezier, maar dat zal vast wel lukken! ;-)


  1 augustus, 2015

  Wauw, prachtige camera! Heel veel plezier met het ontdekken van alle functies!
  Liefs, Iris


  1 augustus, 2015

  Wát een mooie camera, zeg!
  Veel plezier ermee :)
  Liefs, Jis


  1 augustus, 2015

  Wat gaaf zeg! Hij is zeker het geld waard denk ik. Veel plezier ermee!


  1 augustus, 2015

  Wauw! Wat een mooie camera!


  1 augustus, 2015

  Ik heb dezelfde Anniek, yay! Hij is echt zoo goed, er zijn best veel bloggers die hem hebben haha. Ik dacht dat je andere camera ook spiegelreflex was, ik had het niet eens door dat het een systeemcamera was. Veel plezier ermee! Ik ben erg benieuwd naar je foto’s die je ermee gaat maken!


  1 augustus, 2015

  Wat een toffe camera! Snap dat het wel een aardig bedrag is, maargoed; reken eens uit wat je er allemaal wel niet mee kunt! Ik ben ook nog op zoek naar een goede spiegelreflex camera, wellicht dat ik ook voor deze kies! XO


  Marleen
  1 augustus, 2015

  Hallo Anniek,
  Ik heb zelf een Nikon D40. Dat is een (verre) voorganger van de D3000 van je vader. Eigenlijk ook aan vervanging toe want er is in al die jaren technologisch veel verbeterd. Zelf twijfel ik tussen die jij nu hebt of de wat compactere D3200. Dat opklapbare schermpje weet ik ook niet of ik dat prettig vind. Is dat een 18-105 mm lens die jij erop hebt ? Mooi bereik alleen niet zo compact, ook een twijfel geval. Ik twijfel en aarzel altijd veel. Wat jij noemt het ‘echte spiegelreflex gevoel’ dat is helemaal waar. Eenmaal daarmee gefotografeerd, dan wil je niet iets anders meer. Laat ons weten hoe je Nikon bevalt, benieuwd !
  Groetjes, Marleen

  Anniek
  1 augustus, 2015

  Ja, klopt, ik heb er inderdaad een 18-105 lens erop! Vind ik toch wel fijn hoor, dat je net wat meer bereik hebt. Succes in je zoektocht! :)


  1 augustus, 2015

  Heel veel plezier met jouw camera!

  mZ


  1 augustus, 2015

  Aaaaah wat een plaatje! Gefeliciteerd met je mooie aakoop en het gevoel wat je beschrijft kan ik helemaal plaatsen hihi :) Heel veel plezier met alles uitvogelen en foto’s maken ;-)


  1 augustus, 2015

  Wat leuk! Veel plezier met je nieuwe camera, ben erg benieuwd naar de foto’s.


  1 augustus, 2015

  Wauw wat tof. Gefeliciteerd! Wat voor lens heb je erbij en waarom die? ( ben inspiratie aan het opdoen haha. Wil ook graag een andere camera)

  Anniek
  1 augustus, 2015

  Hoi hoi! Ik heb de 18-105 lens van Nikon erop zitten. De standaard lens is 18-55 mm, maar ik vind het wel fijn om toch net wat meer zoom te hebben!


  1 augustus, 2015

  Wat tof!


  1 augustus, 2015

  Wat leuk! Ik ben benieuwd naar al je kiekjes. Ik gebruik echt altijd mijn Olympus Pen <3


  1 augustus, 2015

  Fijn, ik was ook instant gelukkig toen ik een nieuwe lens kocht. Het is dan maar een toestelletje, maar het kan zoveel leuks bieden :)


  1 augustus, 2015

  Mijn vader heeft deze ook, geweldig ding! Zelf fotografeer ik met de Nikon D40 :-)


  1 augustus, 2015

  Heel veel plezier ervan :)! Wij zijn erg blij met onze Canon! De 50 mm lens met vast brandpunt is echt een aanrader. Misschien een leuke uitbreiding :).

  Anniek
  1 augustus, 2015

  Ja, over de 50 mm lens heb ik ook al onwijs veel goede verhalen gehoord! Wil ik ook weleens uitproberen :)

  Marleen
  1 augustus, 2015

  Hallo Judith en Anniek,
  In het geval van de Nikon D5200 moet je dan de Nikon 35mm lens nemen die bedoeld is voor de APS-C sensor die daar in zit. Deze 35mm lens is heel lichtsterk, je hebt niet snel een flitser nodig. Daarbij kun je nog heel erg goed met onscherpe achtergrond etc. “spelen”, iets wat juist voor blog foto’s van pas kan komen. De 35mm presteert heel goed en is niet zo duur. Maar de 18-105mm is ook prima trouwens.
  Groetjes, Marleen


  1 augustus, 2015

  Proficiat met je camera zeg! Handig ook dat je zo’n uitklapbaar schermpje hebt, ik wou dat ik daar ook aan had gedacht 4 jaar geleden, haha. Van mij nog steeds mijn beste aankoop ooit, zo’n camera! :)


  2 augustus, 2015

  Telkens als ik een nieuwe post lees over een camera vraag ik me echt af hoe het kan dat ik de enige ben die foto’s neemt met de gsm. Hoe langer hoe meer erger ik me wel aan de kwaliteit ervan en mijn handen jeuken dan ook om een echte camera te kopen
  xx


  2 augustus, 2015

  Wat fijn, een spiegelreflex is dan toch wel veel beter! Heel veel plezier ervan :D


  2 augustus, 2015

  Leuke camera! Zelf twijfel ik al heel lang of ik een spiegelreflex zou kopen maar heb de stap nog niet gewaagd. Veel plezier! :)


  12 augustus, 2015

  Wauw, hij ziet er super uit! Zelf heb ik de Canon Powershot SX50HS, hij maakt prachtige foto’s, maar voor filmen is ‘ie toch wat minder geschikt. Ooit wil ik nog eens kijken voor een goed objectief, voor wat meer scherptediepte. Dat effect vind ik altijd heel erg mooi, maar helaas zijn goede lenzen best prijzig. Heel veel plezier ervan en ik ben benieuwd naar de foto’s :)


  Willemieke
  23 augustus, 2015

  Ik heb de Samsung NX3000, de systeem camera! Maar die van jou ziet er ook goed uit! :)