Festival 'Trek' in Utrecht - GlowofbeautyGlowofbeauty

11 juni 2014

verse limoen limonade

Afgelopen vrijdag ben ik op het allerleukste food festival ooit geweest: het food truck festival ‘Trek’, in Utrecht! Zondag heb ik er al iets van laten zien in mijn vlog, maar vandaag laat ik je al mijn foto’s van dit fantastische festival zien, en vertel ik je er wat meer over. Lees gauw verder!

Op de site van Ianna kwam ik een paar weken geleden een rijtje met festivals tegen die in de zomermaanden plaats zouden vinden. Daar tussenin stond het festival ‘Trek’, waar ik nog nooit van gehoord heb. Ik was sowieso nog nooit naar een festival geweest, maar het stiekem zou ik dat toch wel graag een keertje willen. Het festival Trek vond plaats in Utrecht, wat heel dicht bij mijn woonplaats ligt, dit was mijn kans! En zo reisde ik op vrijdag 6 juni samen met mijn zus af naar Utrecht om daar het leuke food festival Trek mee te maken.

festival trek in utrecht

utrecht festival fod

festival trek in utrecht foto's

spaanse hapjes

de vegetarische slager kraam

baq-fiets amsterdam

Het festival stond vooral in het teken van eten, het heette ook niet voor niets Trek. Het was gewenst om er met een lege maag aan te komen, zodat je lekker veel verschillende gerechten uit kon proberen!  Het festival vond plaats op een afgezet parkje vlak bij de stadsschouwburg, en het hele veld stond vol met allerlei mobiele keukentjes. De leukste, gekste en mooiste karretjes kwamen voorbij, maar alle keukentjes zagen er een beetje hipsterachtig uit, zo leuk!

Festival Trek live muziek

Terwijl je daar op het veld lekker kon chillen, eten, of gewoon wat rond kon lopen, werd je vergezeld door live muziekoptredens, en ook werden er oude plaatjes gedraaid. Er hing een heerlijk relaxed sfeertje door de muziek die werd gedraaid, en het hele festival had sowieso een hele relaxte vibe. Niks moest, er was niemand dronken ofzo, het was gewoon gezellig!

churros cassave frietjes

Het valt nog best wel mee hoeveel ik op het festival heb gegeten, maar het was wel moeilijk om te kiezen zeg! Ik denk dat er wel 20 verschillende kraampjes stonden, met allemaal even lekkere gerechten. We begonnen met een lekkere portie Churros, iets wat ik al heel erg lang wilde proeven maar nog nooit uitgeprobeerd had. Nu greep ik mijn kans! Het zijn een soort gefrituurde deegstengels die van de buitenkant lekker knapperig zijn, maar van de binnenkant nog een beetje zacht. Het allerlekkerst met caramelsaus erover!

Op de onderste foto zie je grof gesneden cassavefrietjes. Ze smaken best wel naar gewone patat, maar ze zijn net iets verfijnder.

Daarnaast heb ik bij de limonadekraam nog een heerlijke, vers gemaakte limo gehaald met limoen, en lekker dat ‘ie was! Ze verkochten bij die kraam trouwens ook verse kokosnoten, die ze daar ter plekke openmaakten. Zoiets zou ik ook graag nog eens proberen.

hummus

Bij de ingang deelde Sabra ook nog gratis bakjes met hummus uit, waar je soepstengels in kon dopen. En die hummus was lekker joh! Hier proberen we het bakje met overgebleven hummus zo af te sluiten dat we het mee konden nemen in mijn tas. :)

hipster festival

Lekker in het gras zitten, kletsen, eten en genieten!

hipster outfit

Naast eten en muziek luisteren, was dit festival ook een perfecte gelegenheid om mensen te kijken. Zoals deze man in een prachtig hipsterpak, wat een baas! Er liepen opvallend veel mensen rond met een goede kledingstijl, en 1/4 van de mensen liep rond met een camera. Leuk om te zien.

food truck festival utrecht

Na een paar uur op het festivalterrein te hebben gekletst, gegeten en geluisterd te hebben naar de muziek was het weer tijd om te vertrekken. Dit leuke bord hing bij de uitgang, geniaal!

het spoor

Toen we weer in de trein terug zaten, kwamen we er halverwege plotseling achter dat we helemaal waren vergeten om een kaartje te kopen en om in te checken! Snel uitstappen dus, alsnog een kaartje kopen en inchecken, en wachten op de volgende trein. Haha, ik kan wel lachen om zulk soort dingen :) Gelukkig was de conducteur nog niet langs geweest.

Het was de eerste keer dat ik naar dit festival ben gegaan, en ik geloof ook dat het dit jaar de eerste keer was dat het festival georganiseerd werd. Ik vond het erg geslaagd, en ik weet zeker dat ik volgend jaar weer ga, een echte aanrader voor degenen die van old school muziek houden, graag eten, en van een relaxte sfeer houden!

Ben jij dit jaar al naar een festival geweest?

Liefs Anniek

 

15 comments on “Festival ‘Trek’ in Utrecht”

  11 juni, 2014

  Dit ziet er zó leuk uit, en het lijkt me ook nog eens súper lekker! X


  11 juni, 2014

  Wat een leuke plog! Super foto’s heb je gemaakt <3


  11 juni, 2014

  Oh dat ziet er leuk uit! In utrecht is zoveel leuks altijd te doen, zonde dat ik er niet woon!


  11 juni, 2014

  Ziet er erg leuk uit!


  11 juni, 2014

  ziet er super goed en lekker uit!


  11 juni, 2014

  Super leuk! Als ik wat dichterbij woonde was ik er zeker heen gegaan. Ik ben 5 mei naar het bevrijdingsfestival in Zwolle geweest, was super! En er staan nog een paar op de planning :)


  11 juni, 2014

  Dat klinkt echt super lekker en leuk om te doen!


  11 juni, 2014

  Ik ben eigenlijk nog nooit naar een festival geweest! Maar dit ziet er supergezellig uit =D


  11 juni, 2014

  wat leuk zeg! ziet er echt super leuk uit allemaal!


  11 juni, 2014

  Churros zijn zooo lekker. Heel dat festival zou perfect zijn voor mij haha, ik hou van eten. liefs x


  11 juni, 2014

  Het ziet er echt super leuk en lekker uit ^^


  11 juni, 2014

  Het ziet er echt super leuk uit! Volgens mij een heel gezellig festival. Ga ik zeker onthouden voor volgend jaar!


  Petra
  11 juni, 2014

  Churro’s zijn echt jammie, jammie…..leuk om dit te lezen…

  groetjes Petra


  13 juni, 2014

  Wow dat ziet er echt super leuk en gezellig uit! Een food festival staat al even op mijn wensen lijstje =) Oh en churros zijn verrukkelijk! Ik eet ze het liefst met (kaneel) suiker.


  14 juni, 2014

  Oh ziet er echt leuk uit!