DIY / TRAVEL JOURNAL (WITH AN ATLAS!) - GLOWOFBEAUTYGlowofbeauty

21 september 2016

travel diary

De vakantie is voorbij en het normale leventje is weer begonnen. Al die gave avonturen die je in de afgelopen maanden hebt beleefd lijken al weer tijden achter je te liggen, je bent ze alweer bijna vergeten. Eigenlijk wel jammer toch? Vandaag geef ik jullie mijn tips & tricks over het maken van een travel journal, waarmee je je hele vakantie lekker her kunt beleven!

oude bos atlas

DIY TRAVEL JOURNAL

Het begon eigenlijk allemaal met dit boek: een oude atlas. Een paar maanden geleden vond ik hem bij de kringloop, en wauw: hij kostte maar 2 euro! Ik had nog geen idee wat ik ermee zou willen doen, maar toch nam ik hem mee. Hij was te mooi om te laten liggen.

Toen ik een tijdje geleden terug van vakantie kwam en al mijn honderden foto’s op mijn pc zette, plopte er opeens een ideetje op: wat nou als ik van deze atlas een soort travel journal zou maken, vol met foto’s en verhalen van mijn reizen?

foto's

Ik ging er een middagje voor zitten om al mijn foto’s uit te zoeken en te bestellen. Uiteindelijk heb ik mijn bestelling geplaatst bij Webprint. Een paar dagen later kwamen mijn foto’s aan en kon ik aan de slag!

oude bosatlas

Eerst laat ik je nog even wat meer zien van mijn atlas. Deze Bosatlas komt uit 1976 en is dus al 40 jaar oud. Dit merk je ook wel aan het taalgebruik, en daarnaast zijn de landsgrenzen ook behoorlijk veranderd sinds die tijd. Tof om te zien!

atlas

Het leuke aan deze atlas is ook dat er telkens twee pagina’s bedrukt zijn met een kaart, waarna er twee lege pagina’s volgen. Op die lege pagina’s heb ik wat gedaan met al mijn foto’s, zodat de kaarten nog helemaal mooi zouden blijven.

travel diary

Benodigdheden voor een travel journal

 • foto’s
 • washi tape
 • verschillende kleuren pennen
 • fotoplakkertjes
 • kaartjes, papiertjes en bonnetjes die je tijdens je reizen verzameld hebt
 • een atlas (bij de kringloop kan je meestal wel een oude en goedkope vinden! Anders kan je natuurlijk ook altijd nog een gewoon foto-album gebruiken…)

diy-travel-diary

Aan de slag!

En hoe dan verder? Gewoon beginnen! Sla de atlas open, bedenk welke foto’s je op de eerste pagina’s wilt hebben en maak er een mooie compositie van. Gebruik ook alle verzamelde papiertjes, kaartjes en bonnetjes en leef je vooral uit met tapejes en kleurtjes!

oude-schoolkaart

diy-fotoboek

oude-atlas

travel-diary

oude-kaarten-atlas

travel-diary-diy

Hier zie je nog wat pagina’s die ik al volgemaakt heb. Zoals je kan zien zijn dit allemaal foto’s van mijn reis naar Barcelona, maar ik ben inmiddels ook al bezig met het inplakken van foto’s van toen ik in Roemenië was. Het is echt genieten om alles door middel van de foto’s nog eens her te beleven!


Heb jij weleens een fotoboek of een travel diary gemaakt?

Liefs Anniek

* De bestelde foto’s heb ik van Webprint ontvangen

 

18 comments on “DIY / TRAVEL JOURNAL (WITH AN ATLAS)”

  21 september, 2016

  Zo ontzetten tof! Geweldig om zo’n oude atlas tegen te komen en je hebt er iets heel leuks van gemaakt. X


  21 september, 2016

  Echt een heel leuk ideetje! X


  21 september, 2016

  Super gaaf idee! Ziet er heel tof uit!


  21 september, 2016

  Heel gaaf om te zien hoe je dat doet meid


  21 september, 2016

  Ik vind het zo leuk om een travel journal te maken. Vorig jaar heb ik er een van Londen gemaakt. Nu moet ik alleen nog aan de slag met de foto’s van dit jaar. Ik stel het alleen een beetje uit, haha.


  21 september, 2016

  Dit is echt onwijs gaaf! Wat een bijzonder boekje!


  21 september, 2016

  Aah anniek wat een super leuk en creatief idee!


  21 september, 2016

  Oh wauw! Ziet er goed uit!!


  21 september, 2016

  Het lijkt me ook heel gaaf om een grote vintage wereldkaart te hebben en polaroids op te plakken bij de bestemmingen.

  Anniek
  22 september, 2016

  Ah wat een goed idee, superleuk ook inderdaad!


  21 september, 2016

  Wat super gaaf zeg! Echt een tof idee!


  Linda
  21 september, 2016

  Heel leuk idee!


  21 september, 2016

  Aah dit is zo leuk! En omdat je het in een oude atlas hebt gedaan, vind ik het nog leuker. Net wat specialer dan een fotoalbum of notitieboekje. Echt heel gaaf! Liefs!


  22 september, 2016

  Wow, dit is zo’n awesome idee! Heel leuk bedacht, super creatief!


  22 september, 2016

  Wat een super gaaf idee! Ik ben ook altijd opzoek naar manieren om herinneringen vast te leggen. Binnenkort eens opzoek naar een mooie atlas!


  22 september, 2016

  Het ziet er echt heel erg leuk uit!


  Marlies
  28 september, 2016

  Super leuk gedaan! Ik heb weer nieuwe inspiratie! Zelf houd ik ook een (creatief) dagboek bij (met foto’s). Tis echt opnieuw genieten als je die foto’s weer door je handen haalt. En ook zo leuk om later terug te zien wat je allemaal beleefd hebt in je leventje.

  Anniek
  30 september, 2016

  Ja, het is inderdaad zo fijn om de foto’s lekker door je handen te kunnen laten gaan! Tof dat jij ook met een creatief dagboekje bezig bent :)