JML #82 / Botox lippen, samen filmen & bakken - GlowofbeautyGlowofbeauty

26 oktober 2015

join my life 82

En toen lag ik daar. Met keiharde muziek in mijn oren, mijn ogen dicht, 2 artsen die mijn lip opensneden en een lieve verpleegster die mijn hand vasthield. Ik werd geopereerd. En natuurlijk heb ik nog veel meer beleefd deze week. Zoals samen filmen met Maaike, mezelf 3 dagen alleen proberen te redden en plaatjes schieten in het geweldige Van Abbe Museum!

supermarkt

Maandag. Ik had net de toetsweek achter de rug en een lekker weekje vakantie begon. Mijn ouders gingen van maandag tot woensdag weg, maar omdat ik niet zo’n zin had om mee te gaan bleef ik thuis. Eerst maar even lekker bijkomen van de drukke periode op school.

Dat betekende wel dat ik mezelf drie daagjes alleen zou moeten redden! Dit viel gelukkig wel mee, en vooral het zelf bedenken wat ik zou gaan eten beviel me wel :)

chubby bunny

Gelukkig was ik die drie dagen ook niet helemaal alleen thuis. Maaike kwam op maandag langs om lekker bij te kletsen én om wat video’s op te nemen voor haar kanaal! Het was heel gezellig :)

havermout repen

Voor een video bakten we samen deze havermout/chocolade/noten repen. TE. LEKKER. Ik heb er serieus een stuk of 6 (oké, misschien ook wel 7 of 8) van op in 3 dagen :O

parelgort

Die avond at ik parelgort (superlekker spul!) met een saus met tomaat, bleekselderij, ui, basilicum en geitenkaas. Ik had zomaar even geimproviseerd, maar het smaakte echt goed!

zonsopgang

Dinsdag was ik vroeg op, en ik besloot de dag te beginnen met een ochtendwandelingetje. Zo’n rondje lopen ’s ochtends vind ik echt een onwijs relaxt begin van mijn dag. En wauw, de zon zo mooi zien opkomen is ook niet verkeerd!

no make up

meer

herfst

Lekker met mijn schoenen de blaadjes omhoog schoppen. Wat is de wereld toch mooi in de herfst.

linzen

Ik at die dag dit lekkere maaltje: gewokte spinazie met daar doorheen een blik linzen, wat woksaus en verkruimelde geitenkaas er overheen. Ja inderdaad, ik heb deze week echt een overload aan geitenkaas gegeten. Het is nog best pittig om zo’n hele rol in je eentje op te krijgen :)

pepernoten

Ik heb deze week heel wat boekverslagen en presentaties gemaakt, en ook heb ik gewerkt aan mijn PWS. Zo heb ik (hopelijk) de komende periode wat minder stress. Met échte pepernoten erbij trouwens! (Stiekem vind ik kruidnoten toch lekkerder… Jij?)

rijstepap toetje

Woensdag kwam Dianne langs, waarmee ik lekker heb gekookt, gekletst en oude fotoboeken heb doorgekeken. Zo lekker nostalgisch! ’s Avonds kwamen mijn ouders weer thuis, en hadden dit heerlijke rijstepaptoetje uit Duitsland meegenomen.

recept havermoutpap

Ik heb deze week ook echt een nieuw, nu al favoriet ontbijtje ontdekt: deze winterse havermout power bowl! Echt ontzettend easy, maar ZO LEKKER. Het recept kwam gisteren online.

auto

Donderdag was het dan zover: ik werd geopereerd. ’s Ochtends vroeg vertrokken mijn moeder en ik naar het ziekenhuis, waar de twee cystes (cellen die onderhuids vocht aanmaken) in mijn lip verwijderd zouden worden. Ik vond het behoorlijk spannend, dit zou mijn eerste operatie ooit worden.

umc

Aangekomen bij het UMC.

dokter gereedschap

In de wachtkamer (die voor de rest overigens heel gezellig ingericht was hoor) kon ik alvast genieten van wat enge mesjes, pinnetjes en tangen uitgestald in een kastje. Jippie.

En toen werd ik geroepen. De arts legde uit wat hij, zijn co-assistent en de verpleegster gingen doen. Ik vroeg meteen of ik misschien muziek zou mogen luisteren, aangezien ik liever niet teveel wilde horen. De arts moest verbaasd lachen, en zei ‘natuurlijk!’. Hij snelde naar zijn computer, en begon muziek op te zoeken. Zo lief, haha! Ik had gewoon oortjes bij me hoor, maar ik vond het wel tof dat hij bereid was tijdens de operatie gewoon muziek op te zetten :)

Na vijf verdovingsprikken gingen ze aan de slag. Ik zal het niet al te gedetailleerd vertellen, maar het kwam erop neer dat de arts + co-assistent mijn lip helemaal opensneden, er lekker in gingen zitten pulken, en de verpleegster me ondertussen gerust stelde en mijn hand vasthield.

geopereerde lip

Na ongeveer 40 minuten waren ze klaar. Mijn mond was nogal bebloed en ik moet eerlijk zeggen dat ik echt even moest gaan zitten om bij te komen.

Na de operatie zag mijn mond er zo uit zoals je hierboven ziet. Hartstikke netjes gehecht, en eigenlijk zag je helemaal niet echt iets heftigs ofzo.

1 dag later zag het er meer uit alsof ik een mislukte botoxbehandeling had ondergaan. Helaas ben ik vergeten een foto te maken :)

smoothie

Ik kon na de operatie niet zo goed meer eten, dus dat werd veel smoothies drinken.

smoothie drinken

Met een rietje. Ik kijk niet heel vrolijk trouwens, maar dat komt omdat ik niet kon lachen, dan zouden de hechtingen uitscheuren :)

eindhoven

Vrijdag ging ik met mijn ouders naar Eindhoven!

licht kunst

Op de blog van Chantal had ik al een heleboel enthousiaste verhalen over het Van Abbe Museum gehoord, en ik besloot dat het nu ook eens tijd werd om er zelf naartoe te gaan.

2015 10 23_3697_bewerkt-1

Het Van Abbe Museum is een museum over moderne en hedendaagse kunst, en heeft een heleboel bijzondere, mooie, gekke en soms ook wel een tikje vreemde kunstwerken in haar collectie zitten. Morgen komt er een verslagje online met heeeel veel foto’s!

Zaterdag heb ik gewerkt en ben ik naar een concert van Sela geweest. Was tof! Zondag ging ik naar de kerk, kletste lekker bij met mijn zus die een weekje in Duitsland was geweest, en eigenlijk was het vooral een chilldagje. Fijn.

En nu begint het schoolleven weer. Jippie. Heel enthousiast. Gelukkig vallen er deze week veel lessen uit, dus ik kan het nog even lekker rustig aan doen. En oh ja, woensdag ga ik Dagmar en Eline interviewen voor mijn profielwerkstuk! Dat gaat leuk worden :)

Is jouw vakantie ook al voorbij?

Liefs Anniek

 

24 comments on “JML #82 / Botox lippen, samen filmen & bakken”

  26 oktober, 2015

  Ah, fijn dat alles goed is gegaan met de operatie! Hele mooie foto,Ah die met de zon. Succes met school! X


  26 oktober, 2015

  Dat museum lijkt me leuk!


  26 oktober, 2015

  Ahh, jeetje wat heftig van je lip! Hopelijk gaat het nu wat beter nu je weer naar school moet! Ik moet ook weer aan de bak, mijn wekker ging door de switch van zomer- naar wintertijd een uurtje te vroeg, half zes ipv half zeven, dus ik ben helemaal klaar voor de dag!
  Wat heb je lekker gegeten toen je ouders er niet waren zeg!

  Anniek
  27 oktober, 2015

  Haha, dat had ik ook gisteren! Ging m’n wekken om kwart over 5 in plaats van kwart over 6 :) Hoop dat je een fijne dag hebt gehad!


  26 oktober, 2015

  Ieh wat lijkt me dat eng om geopereerd te worden zonder narcose! Oké, misschien was het ook wel een kleine ingreep, maar getsie! Ik zou dat écht niet kunnen. (Oh maar hoi, ik val al flauw als ik in mijn vinger snijd.) Ik ben heel benieuwd naar je foto’s van het Van Abbemuseum! Wil er zelf ook heeel graag eens heen!


  26 oktober, 2015

  Het Van Abbemuseum is zo ontzettend gaaf. Ik ben er laatst met Chantal geweest en vooral de auto is echt heel erg tof.


  26 oktober, 2015

  Oh brr, fijn die mesjes in de wachtkamer, haha. Wel lief dat de arts muziek voor je opzette. Goed bedacht ook, lijkt me vreselijk om al die geluiden te moeten horen (krijg er nu al spontaal de rillingen van). Leuk weekje verder, ik ben benieuwd naar je foto’s van het museum! Het klinkt in ieder geval al erg interessant.

  – Saskia


  26 oktober, 2015

  Pfoe, hopelijk is het al wat beter met je lip! Ik wist niet dat ze lippen kónden hechten! Maar gelukkig is het nu achter de rug :) Heerlijke foto’s heb je weer gemaakt, je bent hier echt zo goed in! Liefs & veel beterschap :)


  Linda
  26 oktober, 2015

  Fijn dat je de operatie achter de rug hebt! Ik heb vandaag nog vrij maar ga aan de slag voor de toetsweek. Succes weer op school!

  Anniek
  27 oktober, 2015

  Bedankt Linda! En jij ook heel veel succes met je toetsweek… :)


  26 oktober, 2015

  Ik vind pepernoten echt vies! Kruidnoten vind ik wel lekker!


  26 oktober, 2015

  Iee de operatie klinkt behoorlijk eng en vervelend! Gelukkig heb je hem nu gehad. Nu kan het spannende schoolleven weer beginnen, yay! Succes vast! En tof dat je naar Sela bent geweest!


  26 oktober, 2015

  Wat rot dat je niet mocht lachen! Dan zou ik uit de buurt van vriendinnen en internet moeten blijven.


  26 oktober, 2015

  Ah, wat vervelend van je lip! Cystes zijn niet fijn daar, had je er veel last van? Hopelijk gaat het snel weer beter en is je botox-lip verleden tijd ;).


  Willemieke
  26 oktober, 2015

  Volgensmij een super leuke week! :) Wat minder, de operatie.. Fijn dat het nu al weer goed gaat! :)


  26 oktober, 2015

  Die haverrepen zien er lekker uit zeg! Wauw die wil ik ook wel maken.


  26 oktober, 2015

  Het lijkt mij heftig zo’n ingreep! Hopelijk ben je snel van het ongemak af :)


  26 oktober, 2015

  Ik fiets elke dag langs dat museum naar mijn werk, maar ben er nooit geweest. Ik werk trouwens in dat glazen gebouw links naast die kerk, al kan je het niet heel goed zien op de foto :’)

  Anniek
  27 oktober, 2015

  Oh, wat grappig! Ik heb de foto nog eens goed bekeken, ik denk dat ik het gebouw heb gespot :) En je moet zeker eens langs gaan bij het Van Abbe, het is echt geweldig!


  26 oktober, 2015

  Haha, zó’n charmante foto met die spekjes. Was heel erg gezellig! :) (en ja, die haverrepen gingen bij mij ook hard daarna…) Supermooie foto’s van die ochtendwandeling trouwens, zou ik ook vaker moeten doen!


  27 oktober, 2015

  War bar joh, die operatie! Hopelijk gaat het herstel goed! Mooie foto’s weer, en ja, ik vind kruidnoten ook het lekkerst… :)


  27 oktober, 2015

  Sela is zo mooI! Ik wil dat museum echt bezoeken, lijkt me zo fotogeniek allemaal.


  27 oktober, 2015

  Leuke foto’s! Wat naar van je lip, maar wel fijn dat het zo netjes is gehecht. Vreemd trouwens die cellen, had er nog nooit van gehoord, wist niet dat het kon!


  1 november, 2015

  Anniek.. waarom zijn jouw foto’s zo mooi? Ik ben echt jaloers! En gelukkig is de operatie goed gedaan, lijkt me inderdaad flink spannend!