6 x blogessentials - GlowofbeautyGlowofbeauty

18 januari 2015

mooi notitieboekje

Bloggen is iets waar je in principe zo mee kunt beginnen. Het enige wat je nodig hebt is een computer, wat ideeën in je hoofd, en vooral zin en plezier in schrijven. Toch heb ik de afgelopen jaren wel gemerkt dat ik het zonder bepaalde spulletjes een heel stuk moeilijker zou hebben met bloggen. Vandaag deel ik mijn belangrijkste blogessentials met jullie!

glowofbeauty

 

Acer Travelmate laptop

Ooit begon ik met bloggen op onze vaste pc in de woonkamer. Een paar maandjes heb ik dat gedaan, maar ik merkte dat dat toch wel erg lastig was. Ik kon niet gauw even mijn blog checken, daarvoor moest ik eerst de hele computer opstarten. Ook wierp iedereen die langsliep even een blik op het beeldscherm, wat heel begrijpelijk is, maar soms ook wel een beetje vervelend.

Maar toen besloot het bestuur van school om ons, als testklas, plotseling laptops te gaan geven, om te kijken of het onderwijs daarop vooruit zou gaan. En nou, niet alleen onze lessen zijn daarop vooruit gegaan, ook mijn blog! Ik kan nu écht niet meer zonder mijn fijne laptopje. Hij is niet al te groot en daardoor makkelijk mee te nemen, je kan hem zo even opstarten, en hij werkt onwijs fijn. Alleen één probleempje, hij begint wel érg vol te raken. Moet ik die externe harde schijf toch maar eens gaan gebruiken…

statief houdertje

Statief

Mijn vader houdt net als ik erg van fotograferen, en dat komt hartstikke goed uit. Ik kan nog heel wat leren van alles wat hij weet, en ik vind het ook leuk om af en toe eens met zijn camera te experimenteren. En ook zijn andere spulletjes komen vaak goed van pas, zoals onder andere zijn statief. Ideaal voor video’s, en foto’s maken met een lange sluitertijd!

Stel jij bent ook op zoek naar een statief, dan is het heel belangrijk om te kijken naar hoe stevig hij is. Je kant beter investeren in een iets duurder, maar kwalitatief echt goed statief, dan in een goedkoop slap statiefje, dat werkt namelijk een stúk minder goed.

(Hier zie je trouwens alleen het opzetstukje van het statief)

mandarijnen

Writing stimulation food

Een beetje gek misschien, maar een lekker stuk fruit, een bakje havermout of een warme kop thee/chocomel naast mijn laptopje stimuleert mijn schrijven echt. Waarom? I don’t know, maar ik denk dat het me wat beter bij mijn werk houdt, en geeft het schrijven nog een extra dosis genieten erbij. Onmisbaar!

panasonic lumix dmc fz200 camera

bron 

Panasonic Lumix DMC FZ-200

Misschien wel het allerbelangrijkste item: mijn camera. Ongeveer een jaar geleden ging ik van een simpel, klein, minicameraatje over op deze grotere systeemcamera. Een systeemcamera heeft praktisch dezelfde werking als een spiegelreflex, alleen gebeurt het dan allemaal automatisch, en de camera is vaak ook wat compacter dan een spiegelreflex.

Ik zal nu geen uitgebreide review over deze camera schrijven, maar wel kan ik zeggen dat ik hem met héél veel plezier gebruik! Hij heeft een enorme telelens, het draaibare schermpje is superhandig (al is hij bij mij een paar maanden geleden kapot gegaan :( ) en hij ligt lekker in de hand. Aanrader!

mooi notitieboek

Voor alle hersenspinsels en ideeën

Misschien herken je het wel: tijdens alles wat je op een dag aan het doen bent, ploppen er vaak een heleboek ideetjes en plannen wat betreft bloggen in mijn hoofd op. Voorheen schreef ik die altijd op de dichtstbijzijnde blocknote die in mijn buurt lag, wat betekende dat binnen een paar dagen het hele huis vol lag met losse briefjes met ideeën erop. Altijd erg grappig als een van mijn familieleden zo’n briefje met de soms onleesbare woorden en onlogische woordvolgordes probeerde te ontcijferen. :)

Afgelopen december kreeg ik van mijn moeder dit onwijs toffe notitieboekje om al mijn ideeën in te bundelen. En wát is het handig. Opeens snap ik de notitieboekjesverslaving van al die andere bloggers. Ideaal, zo’n boekje!

Deze is voor 2 á 3 euro te koop bij de Ikea, ook nog in andere varianten

huawei ascend G510

Huawei Ascend G510

En dan als laatste: mijn telefoon. Niet echt onverwacht natuurlijk, maar toch wilde ik hem even noemen. Ik heb zelf nu, sinds ongeveer een jaar, een Huawei Ascend G510. Misschien niet de meest snelle telefoon, maar wel hartstikke handig voor Instagram, Facebook, Lookbook, mijn mail, en natuurlijk de WordPress app om mijn site te checken. Zo kan ik ook onderweg bezig zijn!

Nog meer?

Dit zijn echt de basisdingen die ik nodig heb voor het bloggen. Natuurlijk gebruik ik nog veel meer dingen, zoals bepaalde fotobewerkprogramma’s, fotografie-hulpjes, en andere handigheden. Als jullie willen zou ik ook best nog een artikel kunnen schrijven met bijvoorbeeld tips op het gebied van fotografie, of over iets anders. Laat maar achter in de comments of je dat fijn zou vinden, en houd je niet in met je vragen!

Wat zijn jouw musthaves op het gebied van bloggen?

Liefs Anniek

27 comments on “6 x blogessentials”

  18 januari, 2015

  Heel leuk om te zien wat je zoal gebruikt voor je blog. Bijna alles wat je opnoemt gebruik ik ook. Een hele tijd maakte ik voor al mijn blogposts foto’s met mijn telefoon. Heel zonde want ik heb ook een super systeemcamera. Ik heb me voorgenomen om weer wat vaker mijn camera te gebruiken (wat een verschil in kwaliteit!.


  18 januari, 2015

  Een laptop, camera en hoofd vol ideeën zijn inderdaad de belangrijkste! Leuk artikel :)


  18 januari, 2015

  Handig en leuk artikel! Ik gebruik eigenlijk precies dezelfde dingen voor het bloggen. Ik houd alleen de planning niet altijd bij op papier, maar het zit meer in mijn hoofd x


  18 januari, 2015

  Wat handig om deze tips te delen! Ze zijn erg nuttig! :) X Minale


  18 januari, 2015

  Leuke post. Ik herken er veel in :)

  Xo


  18 januari, 2015

  Ik heb ook altijd een notitieboekje bij me. Ze zien er zo leuk uit en je kan er gewoon alles in opschrijven, want anders ben je het kwijt.


  18 januari, 2015

  leuk om te zien wat jij allemaal gebruikt! Mijn essentials zijn mijn laptop, Picasa/Photoshop, iPhone, blogagenda en natuurlijk m’n Canon 600D met lenzen en statief. :)


  18 januari, 2015

  Wat een fijne tips! Ik ben benieuwd naar de camera!


  18 januari, 2015

  Haha, ik heb ook een behoorlijke verslaving voor notitieboekjes gecreëerd! Ik zou graag ook een systeemcamera aanschaffen, maar eerst nog even sparen. Die van jou ziet er goed uit! Xx


  18 januari, 2015

  haha heel herkenbare dingen! De camera moet ik alleen nog wel even ‘regelen’ wil er echt heel graag een! Gebruik nu mijn telefoon en dat is niet altijd heel tof haha.


  18 januari, 2015

  Heel leuk artikel! Dat notitieboekje is zo ontzettend leuk! X


  18 januari, 2015

  Leuk artikel! Ik kan echt niet zonder mijn Canon 1200D, mijn laptop en het super handige blognotitieboekje van de Hema (:


  18 januari, 2015

  Erg leuk geschreven en heel handig voor beginnende bloggers zoals ons ;) Thanks


  18 januari, 2015

  Bij mij zijn het net dezelfde dingens! xx


  18 januari, 2015

  Hihi, heel herkenbaar allemaal. :) Mijn vader houdt toevallig ook van fotografie, dus had ik al een statief in huis! Ook een blogboekje is inderdaad superhandig.


  18 januari, 2015

  Ontzettend leuk artikel! Mijn camera is echt mijn baby geworden sinds ik blog haha!


  18 januari, 2015

  Erg leuk! Mijn musthave voor bloggen is ook een notitieboekje om al mijn ideeën in te schrijven. En een laptop natuurlijk, anders wordt het plaatsen van berichten een beetje moeilijk haha. Leuk artikel! Liefs


  18 januari, 2015

  Heel leuk artikel om te lezen :)


  18 januari, 2015

  Wauw Anniek, het lijkt alsof je foto’s per week mooier worden! Echt ik ben onder de indruk van jouw fotografie skills!

  Oh enne je ziet het goed; alleenpuur staat online! Ik ben zo onwijs blij ( je bent de eerste bij wie ik comment hihi)

  Liefs

  Anniek
  18 januari, 2015

  Aah, wat onwijs gaaf, ik ga meteen een kijkje nemen! Superleuk dat het nu eindelijk echt klaar is, moet vast heel fijn en voldaan voelen :) Je hoort nog van me! En bedankt voor je lieve complimentje <3


  18 januari, 2015

  Zolang ik maar internet heb, is het goed.


  18 januari, 2015

  Haha, ik moest lachen om dat eten! Leuk! Vind echt dat je een mooie blog hebt, ik volg je :)


  18 januari, 2015

  leuke post! ik zelf gebruik me computer of laptop (goh), spiegelreflex camera, word (ik typ alles eerst daar in, voor de spellingscontrole, en heb daar ook me lijstje in met blogideeen) photoshop (maakt de foto’s toch een stuk mooier! ) pinterest (inspiratie), telefoon (voor social media) en het allerbelangrijkste: mijn vriendje, die alle technische zaakjes doet. zonder hem zou mijn site er niet uit zien haha.


  18 januari, 2015

  Heb sinds kort ook een statief, zo handig!


  19 januari, 2015

  Super leuk artikel! Ik gebruik mijn nieuwe laptoo en camera vooral heel veel. En dat eten is wel herkenbaar, ik zit altijd te snoepen (meestal wel gezond!).


  19 januari, 2015

  Nou, ik mis enkel nog een camera en goede fotografieskills. Ik doe dat namelijk nu allemaal met mijn smartphone, die wel goede foto’s maakt voor een blog, maar ook zijn beperkingen heeft in minder goed of veel te goede belichte plaatsen.

  Leuk zo’n lijstje, veel herkenning!


  20 januari, 2015

  Leuk om te zien! Ik heb nog een goede statief nodig X